2016. február 26.

Beszélgetés a tartalommarketing mibenlétéről

Alapozó jellegű szakmai beszélgetést szervezett a DIMSZ Tartalommarketing Tagozata a terület meghatározásáról és céljairól.

A DIMSZ képviselői, marketingszakemberek és újságírók részvételével zajló beszélgetés javarészt a definíciók körül forgott. A Tartalommarketing Tagozat azt az álláspontot képviseli, hogy a tartalommarketing egyik legfontosabb eleme, hogy saját médiafelületeken valósul meg – ennek megfelelően teljesen a saját logikája és szabályai alapján működhet a vállalat céljainak érdekében. Ezzel szemben a márkázott tartalom gyakorlatilag reklám, amely a sajtótermékekben a média általános szabályai szerint jelenik meg.

Újságíróként – a Kreatív szakembereivel együtt – ezzel némileg tudtunk vitatkozni. Egyik meglátásunkra, miszerint a tartalommarketing is üzleti célú kell, hogy legyen, a válasz az volt, hogy valóban, de gyakran csak egészen messziről indítva és hosszú távon valósul meg az értékesítésnövekedés. (Erre klasszikus példa a kezdetben az autózást népszerűsítésére létrehozott Guide Michelin.) A másik, hogy ha a cégek azt szeretnék, hogy fogyasszák is a tartalmaikat, kénytelenek lesznek médiás fejjel gondolkodni. Ebben nem is volt vita, végül a definíciókat közösen elfogadtuk a munka kiindulópontjául. Csakúgy, mint azt az elvet, hogy a tartalommarketinggel kapcsolatos előítéleteket (drága, hazudik, kártékony) el kell oszlatni – de ebben a szakmának is fontos szerepe van az etikai szabályok betartásával és a várakozások helyes beállításával.

A rendezvényről Szurop István (Taktikon Kft., DIMSZ) írt részletes beszámolót a Tartalommarketing.hu oldalon.

A pénzügyi tudás még értékesebbé válik

2 órája

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő vlogsorozatával és játékosan tanító vigyázz#KáPé mobilapplikációjával már az előző tanévben megkezdte a digitális átállást.