2017. december 21.

Bevált a digitális out-of-home a Burger Kingnél

A gyorsétteremlánc pozitív tapasztalatokat szerzett egy kísérleti kampánnyal, melynek során változó tartalmak jelentek meg a digitális paneleken.

Renato Rossi, a brit Burger King marketingért felelős alelnöke egy konferencián beszélt arról, hogy a vállalat hagyományosan erősen támaszkodott a közterületi hirdetésekre, mert meg voltak győződve a hatékonyságukról. Ugyanakkor a két héten át változatlan tartalmak esetében olyan kreatívot kellett találni, amely az emberek többsége számára vonzó – ez általában valamilyen promóció.

A digitális táblák ugyanakkor lehetővé teszik, hogy az adott időszakban és fogyasztási pillanatban releváns tartalmat mutassunk. A tesztkampány során adatelemzéssel választották ki a 13 legígéretesebb londoni helyszínt, majd a napszaktól, időjárástól, illetve a környéken zajló programoktól függő tartalmat jelenítettek meg rajtuk. Így például reggelente a reggelimenüket, délután a kávét népszerűsítették. Több mint 30 különböző kreatívot készítettek, amelyek hangvételükben a márka közösségi médiában megjelenő üzeneteire emlékeztettek.

Az eredmények bíztatóak: nem csupán a forgalom növekedett, de annak napon belüli eloszlását is egyenletesebbé tudták tenni. A jövőben a digitális out-of-home és a közösségi médiás visszajelzések összekapcsolásával is megpróbálkoznak majd. „Sokkal agresszívebbek lehetünk atekintetben, hogy mit lehet elérni a közterületen” – mondja Rossi.

(Forrás: Warc)

Meditálnak a legújabb Barbie babák

21 órája

A testi és lelki feltöltődésről szól a Barbie forgalmazója, a Mattel legfrissebb, rengeteg kiegészítővel kapható babakollekciója.