2012. július 23.

Bevásárlás után is húz a Google

Egy kis túlzással azt is mondhatnánk: bármit csinál a Google, dől a pénz a cégből. Erre mutatnak a második negyedév pénzügyi adatai is.

Egy kis túlzással azt is mondhatnánk: bármit csinál a Google, dől a pénz a cégből. Erre mutatnak a második negyedév pénzügyi adatai is.

A Google úgy tudta kilencedével javítani eredményét (szám szerint 2,79 milliárd dollárra), hogy közben megvette a stratégiai befektetést jelentő Motorola mobileszköz-gyártót. A 12,21 milliárdos bevételel zömét a fizetős keresőmegjelenés hozta, de szépen fialtak a képernyőn megjelenő reklámok és a klikkalapú kampányok is. Utóbbiaknál azért üröm az örömben, hogy az egy kattintásra eső bevétel 16 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy esztendővel korábban – csakhogy a kattintások száma 42 százalékkal emelkedett.

Mindeközben a nemrég átvett Motorola 1,25 milliárd dolláros forgalmat, valamint 233 milliós veszteséget mutatott.

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.