2014. november 04.

Bevásárol a Publicis

Az akvizíció nyomán a digitális 50 százaléknál nagyobb szeletet hasíthat ki a bevételekből az ügynökségcsoportnál.

Az akvizíció nyomán a digitális 50 százaléknál nagyobb szeletet hasíthat ki a bevételekből az ügynökségcsoportnál.

Koronaékszernek nevezte a frissen megvásárolt Sapientet Maurice Lévy, a Publicis Groupe vezére. Az ügynökségért 3,7 milliárd dollárt fizetnek. A tranzakciót a Publicis Groupe és a Sapient igazgatósága egyaránt jóváhagyta már, így a részvényeseken a sor.

Az ügynökségi holding egyrészt új piacok megszerzését várja a felvásárlástól, másrészt a digitális terület megerősítését. Eredetileg azt tervezték, hogy a bevételek 50 százaléka származzon a digitális világból és a technológiai területről 2018-ra. A Sapient megszerzésével e cél elérése három évvel korábban sikerülhet, áll a közleményben.

A Sapientet 1990-ben alapították Bostonban, mostanra 37 irodában összesen 13 ezer embert foglalkoztatnak. 2014 júniusában 1,356 milliárd dolláros bevételről számoltak be a megelőző tizenkét hónapra vonatkozóan. A felvásárlás nyomán Publicis.Sapient néven folytatják, és a kombinált csoport bevételei meghaladják a 8 milliárd eurót. A céget Alan J. Herrick fogja irányítani, aki a Sapientet 2006 októbere óta vezette.

A tranzakció 2015 első negyedévében zárulhat, és a részvényesek mellett még bizonyos piacok versenyhatósági engedélyeire is szükség van hozzá.