2014. január 08.

Bezárta magyar irodáját a Gallup

A Portfolio.hu értesülése szerint bezárta magyarországi irodáját a - hazai politikai közvélemény-kutatások terén már évek óta nem aktív - Gallup.

A Portfolio.hu értesülése szerint bezárta magyarországi irodáját a - hazai politikai közvélemény-kutatások terén már évek óta nem aktív - Gallup.

A portál értesülései szerint tegnap felszámolták a Magyar Gallup Intézet közvélemény-kutató céget. Az amerikai tulajdonosi kör egy megbízott ügyvéd közreműködésével mindenkit elbocsátott. A Portfolio.hu információit a cégnél megerősítették, azonban a döntés okát nem kívánták részletezni.

A magyar iroda tájékoztatása szerint 20 ember dolgozott a cégnél. Annyit tettek még hozzá, hogy ezentúl az itteni ügyfeleiket a londoni irodából szolgálják ki.

Az elmúlt pár évben nem igazán találkozhattunk a kutatócég nevével hazai összefüggésben, rendszeres politikai közvélemény-kutatást ugyanis már nem készít, a legutolsó 2010 szeptemberi volt.

A Gallup megbízói közt korábban - honlapjuk szerint - egyaránt voltak multinacionális cégek és hazai nagy- és középvállalkozások, nemzetközi szervezetek, hazai kormányzati szervek és önkormányzatok is, azonban bevételt az utóbbi években már szinte kizárólag a külpiacokról szerzett, és működése veszteséges volt.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.