2011. január 05.

Bizakodóak a fogyasztók

A recesszió ellenére viszonylag derűsen néznek 2011 elé az emberek, derül ki az Ipsos kutatásából, melyet a Reuters megbízásából készített.

A recesszió ellenére viszonylag derűsen néznek 2011 elé az emberek, derül ki az Ipsos kutatásából, melyet a Reuters megbízásából készített. Újévi fogadalmakat inkább a fiatalabb, magasabb jövedelmű és végzettségű fogyasztók tettek.

24 ország 18 ezer fogyasztóját megkérdezve az Ipsos arra jutott, hogy a válság ellenére viszonylag derűsen tekintettek az idei év elé 2010 szilveszterén. 48% számára rossz volt a tavalyi esztendő, és szűk többség (51%) bízik abban, hogy idén jobb lesz.

A zűrös idők ellenére nem mindenki érezte fontosnak, hogy újévi fogadalmat tegyen. Erre leginkább az indonézek, a dél-afrikaiak és a kínaiak hajlottak, míg a magyar, német vagy japán válaszadók nem fogadkoztak.

 

"A 2010-es év rossz volt nekem/családomnak"

uploads/articles/54/5315/1_original.jpg

A "fogadalmi hajlandóság" nemcsak az eltérő kulturális háttér szerint változik, hanem a demográfiai tényezőktől is függ. Úgy tűnik, a 35 év alatti, magasabb jövedelmű és végzettségű, nőtlen fogyasztók spanolták magukat így a leginkább.

Összességében csak 36% értett "nagyon" egyet azzal, hogy fogadalmat tegyen az új évre, s 45% érezte ezt "valamennyire" fontosnak. Ha már valaki fogadkozott, akkor leginkább több pénzt (21%), hatékonyabb személyes vagy családi büdzsékezelést (16%) és egészségesebb életmódot kívánt magának 2011-re.

Címkék: ipsos 2011

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

8 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

9 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.