2019. december 13.

Bízunk Péntek 13 szerencsehozó erejében

Péntek 13-nak majdnem minden harmadik magyar különleges erőt tulajdonít, amely sokkal inkább pozitív, mint negatív a számukra – derül ki a Szerencsejáték Zrt. által készített online felmérésből.

Évente legfeljebb három alkalommal olvad össze a hét ötödik napja a hónap tizenharmadikjával, ezen ritka alkalmakkor pedig sokkal többen teszik próbára a szerencséjüket, mint az átlagos hétköznapokon. A 13-as szám azonban nem csak a babonások játékkedvét befolyásolja, hiszen az év többi napján is a legnépszerűbbek között szerepel: a magyar felnőttek több mint fele rendelkezik szerencseszámmal, legtöbbeknek ez a 13-as vagy a 7-es.

A Szerencsejáték Zrt. játékosai, különösen a kaparós sorsjegyek, az Eurojackpot és a Luxor kedvelői között az átlaghoz képest is többen hisznek Péntek 13 rendkívüli erejében – derül ki a Szerencsejáték Zrt. által készített online felmérésből. Minden második, a Péntek 13-nak mágikus hatást tulajdonító válaszadó személyes élményt hoz összefüggésbe ezzel a nappal, ami leggyakrabban a pénznyeremény (26%), egy sikeres vizsga (9%) vagy egy aznapra eső születésnap (9%). Két és félszer többen vannak azok, akik szerint szerencsét hoz ez a különleges egybeesés, mint akik szerint tartani kell tőle. További érdekesség, hogy a nők jóval nagyobb arányban, mintegy másfélszer annyian hisznek Péntek 13 szerencse befolyásoló szerepében, mint a férfiak, továbbá, hogy a babonásak hajlamosabbak jótékony célokra fordítani a nyereményből, mint más játékosok.

December 13-a, péntek, mely idén egybe esik a Luca-nappal most a szokásosnál is nagyobb nyerési lehetőségeket kínál, ugyanis ezen a napon az Ötöslottón 200x13 ezer forint és 13x1 millió forint, míg a Hatoslottón 13x130 ezer és 1x1 millió forint vár a játékosokra.