2016. november 21.

Black Friday: a szárítógép volt a sztár

Legalábbis az Extreme Digital esetében. Negyedével nagyobb volt a forgalom a tavalyinál.

Az átlagosnál magasabb, 35 ezer forint feletti átlagos megrendelési értéknek köszönhetően negyedével múlta felül a tavalyi fekete péntek forgalmát a november 18-án reggel 5 órától éjfélig zajló Black Friday az Extreme Digitalnál. A szokásos slágertermékek (okosmobil, konzol) mellett az idén a hőszivattyús szárítógép és egy ultra-HD televízió volt az akciós nap két rendkívül kedvelt terméke – közölte portálunkkal a társaság.

Az Extreme Digital idei fekete pénteki eladási toplistájának első helyére az 500 gigabájtos háttértárral és Kinect mozgásérzékelő kamerával felszerelt, két játékot is tartalmazó Xbox One konzol található, a második helyezett a Lenovo P70-es okostelefon, míg a harmadik legnépszerűbb terméknek a Beko gyártmányú hőszivattyús szárítógép bizonyult.

A hőszivattyús szárítógép az idei fekete péntek egyik új sztárja, a legnépszerűbb a legtöbb eladást generáló tíz termék közé idén ugyanis három különböző márka (Beko, Whirlpool és Candy) szárítógépe is bekerült az idén. Egy másik rendkívül kelendő termék az ultra-HD felbontású televízió volt, a Samsung 40 és 50 colos okostévéi a negyedik és hetedik helyet szerezte meg.

Egy másik érdekes trend, hogy az akciós oldal reggel 5 órai indulásától nagyjából 8 óráig a Black Friday akcióit tartalmazó oldalak látogatóinak nagyobb hányada mobil eszközről érkezett. Mivel a webáruházat okostelefonról és táblagépről is lehet használni, az érdeklődőknek ki sem kellett szállniuk az ágyból az ajánlatok átböngészéséhez.

A mobil eszközről érkező látogatók közel 70%-a androidos, 24%-a iOS-es eszközről érkezett, a fennmaradó hányad pedig valamilyen egyéb platformot használt. A nap későbbi óráiban a számítógépről érkező látogatók vették át a vezetést, az érdeklődők 40 százaléka Budapestről böngészett, és döntő többségük Chrome böngészőt használt.