2017. március 30.

Blikk Esték címmel egyetemi rendezvénysorozat indul

Az interaktív pódiumbeszélgetés-sorozat szervesen illeszkedik a két évvel ezelőtt megújult Blikk.hu felület tematikájába, amelyben a bulvár mellett hangsúlyos szerepet kapnak a közéleti témák is.

A Blikk Esték első beszélgetésében egy politikai témát dolgoznak fel a részvevők. Egy évvel a választások előtt azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy melyek Magyarország kilátásai a közeljövőben, reális-e egy új politikai erő feltűnése, illetve mikor mondja majd azt a magyarok többsége, hogy jobban él, mint a rendszerváltás előtt? A véleményét Török Gábor politológus és egyetemi docens; Ceglédi Zoltán politikai elemző és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet alapító-igazgatója ütközteti majd. A házigazda szerepét Szirmay Dávid, a Blikk főszerkesztő-helyettese látja el, aki egy reprezentatív felmérés eredményeit is bemutatja a jelenlévőknek és a Blikk.hu Facebook-oldalán látható élő közvetítés nézőinek.

A rendezvénysorozat későbbi állomásain is komoly témákat járnak körbe a szakértők: májusban a sikeres fiatal vállalkozókról, szeptemberben a robotikáról és mesterséges intelligenciáról, novemberben pedig a fiatalokat is érintő HR problémákról lesz szó. A tematika és a helyszínválasztás - az első esemény az Edutus Házban, a későbbiek pedig különböző egyetemeken kaptak helyet - is azt a váltást hivatott erősíteni, amelyben a Blikk.hu hírportálként, új szolgáltatásokkal jelenik meg, ahol a bulvár mellett számos más témával találkozhatnak az olvasók.

„Az elmúlt két évben többször is bizonyíthattuk, hogy nem csak a bulvárban, de a politikában és más komoly témákban is megállja a helyét a Blikk és a Blikk.hu. A Blikk Esték célja, hogy egy új eszközzel is bizonyítsuk: a nehezebb kérdéseket is meg lehet közelíteni olyan módon, hogy egyszerre legyünk érthetőek és hitelesek a párbeszédben” – mondta Gerentsér Imre, a Ringier Axel Springer Magyarország digitális portfólió-igazgatója.

Az első beszélgetést 2017. március 30. 18 órakor rendezik a Falk1 EDUTUS Rendezvényházban (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.)

Ingyenes regisztráció itt érhető el.