2016. február 15.

Bloggerekkel és koncerttel a mobilitásért

Február 18-án 19 órától a Millenáris Park Európa Pontján az Európai Önkéntes Szolgálat bloggerei és a Mary Popkids koncertje népszerűsítik az európai mobilitást.

Idén 20 éves az Európai Önkéntes Szolgálat, az Európai Unió mobilitási programja, az Erasmus+ egyik legnépszerűbb lehetősége. Az est során erről, és a külföldi tapasztalatszerzéshez kapcsolódó élményekről, történetekről lesz szó egy különleges nézőpontból.

Európában a fiatalok gyakran nincsenek tisztában jogaikkal és kötelezettségeikkel, emellett természetesnek vesznek olyan jogokat, amelyeket az Európai Uniónak köszönhetünk: a mozgás szabadságát, az ösztöndíj-lehetőségeket. A nemzetközi mobilitási programok segítenek a fiataloknak új kultúrák megismerésében, megtanítják őket a toleranciára és a kulturális sokszínűség tiszteletére, emellett pedig elősegítik a munkaerő-piaci elhelyezkedésüket is. Az ilyen programokról sokat megtudhatunk tájékoztatókból, információs napokon, de a leghitelesebb forrás azok a fiatalok, akik részt vettek, vesznek a mobilitásban.

A MOVE 'n Share – Mary Popkids koncert eseményen olyan közismert, illetve volt EVS-es bloggereket hallgatunk meg, akik nemzetközi kalandjaikat osztották meg a szélesebb közönséggel online naplójukban. A mobilitási információk mellett a blogolás műhelytitkaiba is bepillantást engednek. János Kamilla, aki jelenleg Olaszországban él és EVS önkéntesként dolgozik, valamint Onhausz Hilda, aki Spanyolországban volt EVS önkéntes a 100 új élmény blogot képviselik. Oravecz Diána, az Európai Ifjúsági Portál újságírója, a Fülöp szigeteken élt, itteni mindennapjairól és emberi jogi kérdésekről írt blogot.

Ezt követően a magát future pop kategóriába soroló Mary Popkids zenekar fellépése következik. A soul, funky és elektronikus elemeket is felvonultató indie zenekar első nagylemeze nemrég jelent meg, és idén nyáron majdnem mindegyik zenei fesztiválon fellépnek.

A rendezvény ingyenes és nincsen előzetes regisztrációhoz kötve. Az esemény az Erasmus+ Ifjúsági Programirodával együttműködésben valósul meg.