2014. január 15.

Bővít a Reckitt

Kerek fél éven keresztül vizsgálta felül médiaügynökségi megbízásait a Reckitt Benckiser.

Kerek fél éven keresztül vizsgálta felül médiaügynökségi megbízásait a Magyarországon is számos márkával jelen lévő Reckitt Benckiser.

A Durex, a Finish és a Vanish, valamint számtalan más márka tulajdonosa végül négy társaságnak adott megbízást sajtóhírek szerint évi 1,8 milliárd dolláros globális médiaköltésének kezelésére. Az Egyesült Államokban az Aegis váltja a Publicis-csoporthoz tartozó ZenithOptimediát, amelynek anyacége viszont nem esett ki a brit-holland társaság kegyeiből. Szintén a mezőny tagja maradt a Havas, új játékos viszont az Interpublic.

Négy esztendeje tartott hasonló átvilágítást a társaság; akkor a Havas-Publicis-Zenith trojka volt a befutó. Ezért is érdekes a fejlemény, mert - mint arra az AdAge is utal - ez az egyik első nagy rovancs azóta, hogy összeolvadt a Publicis és az Omnicom. A másik izgalmas pont, hogy egyelőre nem jelölték meg, melyik megbízott társaság mekkora összeg felett rendelkezhet. Az átvilágítás alig pár hónappal követte Richard Davies globális médiaigazgatói kinevezését. Az új vezető korábban WPP-hez tartozó Mindshare-nél és az Interpublic Initiative-jánál is szerzett szakmai tapasztalatokat.

Utóbbi ügynökség nem csupán a német nyelvű államok 200 millió eurósra becsült RB-költését felügyeli, hanem Szlovákiában és (ami ennél jóval nagyobb falat) az indiai szubkontinens államaiban is övék a döntés.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

13 órája

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.