2015. november 16.

Bővül a MAKSZ PR-szekciója

Új tagokkal megerősödve, az átláthatóságért, a szakma nemzetközi versenyképességéért és az utánpótlás neveléséért dolgozik tovább a MAKSZ PR-szekciója.

Teljes tagként csatlakozik a Noguchi Porter Novelli a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (MAKSZ) PR-szekciójához, a SAKKOM Interaktív és a Merlin Communications pedig pártoló tagként erősíti a tavaly életre hívott szakmai szervezetet. A bővülésnek köszönhetően a tagügynökségek (ACGPro, Grayling, Merlin, Noguchi, SAKKOM Interaktív, Uniomedia és a Well PR) már lefedik forgalmuk alapján a hazai PR-ügynökségi piac közel egyharmadát.

A szövetséget 2014-ben létrehívó ügynökségek célja az volt, hogy segítsék a piac szakmai fejlődését és támogassák a hazai PR-szakma érdekvédelmi tevékenységét. A megalakulás óta a szekció tagjai szerint folytatódott az a pozitív trend, amely a PR-ügynökségek szerepének növekedésével írható le. Egyre fontosabb a márkák köré szerveződő PR-tevékenység és a natív tartalmak iránt is folyamatosan nő az igény az ügyfelek részéről, melynek nyertesei a PR ügynökségek.

A szekció idei fő programja az első átfogó PR-ügynökségi bérfelmérés, amelynek célja, hogy teljessé váljon a magyar kommunikációs piac átlagos bérszintjéről kialakult kép (a MAKSZ évek óta készít hasonló felmérést a kreatív-, a digitális és a médiaügynökségek körében).