2014. augusztus 21.

Bővül a magyar webshopok külföldi PayPal forgalma

2014 első félévében 21%-kal nőtt a külföldről érkező PayPal tranzakciók értéke, a fő piac Európa volt.

2014 első félévében 21%-kal nőtt a külföldről érkező PayPal tranzakciók értéke, a fő piac Európa volt.

Damien Perillat, a PayPal közép-európai piacokért felelős ügyvezetője szerint nem szabad alábecsülni a nemzetközi értékesítésben rejlő lehetőségek mértékét: „Jelenleg a PayPal teljes, 180 milliárd dolláros forgalmának 25%-át teszik ki a nemzetközi tranzakciók, ez azonban rendkívül gyorsan bővül. Nagyon örülök, hogy Magyarország is a leggyorsabban fejlődő közép- és kelet-európai piacok között van” – mondta el az ügyvezető.

2014 első félévében 21%-kal növekedett a Magyarországra érkező PayPal fizetések volumene az elmúlt év azonos időszakához képest. A legkeresettebb kategóriák között a számítógépes játékok, az autóalkatrészek, a szórakoztató-elektronikai készülékek, a divatcikkek, az utazási szolgáltatások és a szoftverek is megjelentek. 2014-ben a kelet-közép-európai régióban összesen több mint 10 ezer aktív kereskedő és webshop használja a PayPal rendszerét nemzetközi és országon belüli vevőinek kiszolgálására. A magyarországi kereskedők 13%-a értékesíti online is termékeit, közülük pedig 33% fogadott megrendeléseket 2012-ben az EU más országaiból. A nemzetközi tranzakciók 17%-a az Egyesült Királyságból, 11%-Németországból érkezik, de Észak-Amerika is jelentős felvevője a magyar kereskedők termékeinek – az átutalások 34%-a érkezik a tengeren túlról.

Forrás: PayPal teljes forgalom - kizárólag Nemzetközi átutalások, kereskedelmi értékesítések – 2014 első félév.

A PayPal kutatása rámutat, hogy háromból csak egy nyugat-európai vásárlóban tudatosul, hogy nem saját hazájában található webshopból rendelt. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a regionális, köztük a magyar webshopok közül is sokan futtatnak felületeket angol és német nyelven, nemzetközi domain alatt olyan szolgáltatásokkal támogatva, mint a helyi nyelven történő kapcsolattartás, mobiloptimalizált fizetési lehetőség és nemzetközi csomagkövetés.