2016. március 21.

Budapest Zeitgeist - negyedszer

Ez alkalommal Mundruczó Kornél filmrendező, Bucsi Réka animációs filmrendező és Magyar Judit tréner, az Enneagram módszer hazai specialistája lesznek a Masterclass vendégei.

Akár moziban, színházban vagy olvasás közben, minden ember arra vágyik, hogy saját tükörképére, ellentétjére leljen a karakterekben. Talán ebből következően is, egy-egy alkotás legmeghatározóbb eleme az egyéniségekkel való játék, illetve azok jellemrajzának összeállítása. A legjobb karakterek mégis maguk írják történeteiket. A negyedik Zeitgeist Masterclass vendégei:

Mundruczó Kornél, többszörös Cannes-i, Szarajevói és Locarnoi győztes filmrendező, akinek a karakterei kilógnak a környezetükből, elkalauzolva bennünket a végletességbe. Gondoljunk akár a Fehér Istenre, a Szelíd teremtésre, a Johannára vagy akár a Deltára, mind-mind ilyen világok.

Bucsi Réka, Oscar-díjra jelölt animációs filmrendező karakterei utat nyitnak a transzcendens felé. A Symphony No 42. vagy a Friss Húson debütáló Love mind ezekkel a hatásokkal dolgoznak.

Magyar Judit, az Enneagram módszer hazai specialistája. A karakter- és személyiségelemző módszer felfogható egy statikus személyiség tipológiaként, ami az egyének érzelmi természetének kötött vonásait mutatja be, archetípusokat építve. Hollywood enneagram-függősége közismert.

Helyszín: Toldi Mozi

Időpont: Március 30., 17:00

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Címkék: zeitgeist

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.