2013. február 14.

Budapesten üléseztek a direkt marketingesek

Hét ország és az európai direkt marketing szövetség képviselői találkoztak a DMA Day alkalmából.

Hét ország és az európai direkt marketing szövetség képviselői találkoztak a DMA Day alkalmából.

Hét ország és az európai direkt marketinget képviselő FEDMA képviselői találkoztak február 1-jén Budapesten, hogy áttekintsék az aktuális piaci és szabályozási kérdéseket a direkt marketing szegmensben. A workshop házigazdája a DIMSZ volt, s ez alkalomból minden szervezet bemutatta az aktuális programjait és párbeszéd témáit. A rendezvényen a FEDMA mellett Nagy-Britannia, Ausztria, Németország, Hollandia, Belgium, Svédország és Magyarország direkt marketing iparágának képviselői voltak jelen. A találkozó előtti napon a FEDMA képviselői a DIMSZ tagjainak tartottak prezentációt arról, hogy az Európai Unióban milyen public affairs tevékenységet folytatnak, illetve milyen, a magyar piacot is érintő változások várhatóak szabályozási kérdésekben.

Ami az egyes piacok aktualitásait illeti, a svéd SWEDMA jogászok bevonásával nemzeti információs és egyben panaszvonalat üzemeltet. A brit DMA UK call center tagozata több betegjogi szervezet bevonásával útmutatót készített call center munkatársaknak, hogy miként ismerjék fel és kezeljék az olyan személyektől indított hívásokat, akik mentális betegségben vagy Alzheimer-kórban szenvednek. Németország és Ausztria már több alkalommal megrendezte a Marketing Natives-et, melyen pályakezdő fiataloknak teremtenek platformot a szakmai újdonságok és a munkalehetőségek bemutatására. A DIMSZ a 2012-ben indított Tisztelt Vásárló programját, a Golden Dove verseny kommunikációját, illetve a 2012-ben első alkalommal megszervezett Call Center hangszépségversenyét mutatta be.

További újdonság, hogy a FEDMA-n belül külön bizottságot hoztak létre azzal a céllal, hogy  az európai direkt marketing szervezetek között hatékonyabb tudás-csere induljon az olyan programok bemutatására és adaptálására, amelyek "a direkt marketing szektort, mint felelős marketingkommunikációs iparágat erősítik a szakma és a fogyasztók irányában". A Marketing Connection Committee legközelebb március 6-án Brüsszelben ül össze, a találkozón Benkő Lívia, a DIMSZ főtitkára is részt vesz.