2012. augusztus 21.

Budapestre költözik a Nokia regionális központja

Csökken a bécsi telephely létszáma, az alkalmazottak egy részét áthelyezik Magyarországra - írja az MTI.

Csökken a bécsi telephely létszáma, az alkalmazottak egy részét áthelyezik Magyarországra - írja az MTI.

Bécsből Budapestre költözteti kelet-európai regionális központját a Nokia, írja az MTI a Die Presse nyomán. Ezzel párhuzamosan csökkentik a bécsi telephely 50 fős létszámát, az alkalmazottak egy részét Budapesten foglalkoztatják tovább.

Miközben egyes hírek szerint 30 fős leépítésre kerülhet sor, azt még nem tudni, hogy mely feladatok kerülnek ár a magyar piacra. "Ez attól függ, hogy hány eddigi bécsi munkatársat tud Budapestre csábítani a vállalat" - mondta el a Nokia szóvivője.

Az alpesi országokért és a délkelet-európai piacért eddig felelő osztrák telephely októbertől a nyugati régióhoz tartozik a vállalat belső szervezetében és egy finnországi központ irányítja majd.

A Nokia június közepén jelentette be, hogy több országban összesen 10 ezer dolgozótól válik meg. Így a 2010 óta bejelentett leépítésekkel együtt több mint negyedével csökkenti alkalmazottainak számát. A komáromi Nokia-gyár 4400-as létszáma az év végéig 2300 fővel csökken.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.