2012. április 23.

Bukta a német szuperplatform

Most már holtbiztos: nem indulhat el a tavalyelőtt kiötlött, a versenyhatósági szűrőn tavaly fennakadt német szuperplatform.

Most már holtbiztos: nem indulhat el a tavalyelőtt kiötlött, a versenyhatósági szűrőn tavaly fennakadt német szuperplatform.

A düsseldorfi fellebbviteli bíróság ugyanis elutasította az RTL és a ProSiebenSat.1 keresetét, amelyek e jogi fórumon fellebbezték meg a szövetségi kartellhatóság döntését. (Sajtóhírek szerint az indokolást június 20-án teszik közzé.)

A tavaly tavasszal meghozott döntés – mint arról akkor portálunk is beszámolt – azt mondta ki: a közös VoD-portál engedélyezése tovább erősítené a két műsorszolgáltató duopóliumát a németországi piacon.

Merthogy - szól a versenyhivatali érvelés - az internetes videópiacon alig 5-5 százalék a két cég részaránya, a közös ellépéssel azonban a hirdetési ágazatot alapvetően dúlhatnák fel a cégek.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

18 órája

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

21 órája

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.