2012. április 23.

Bukta a német szuperplatform

Most már holtbiztos: nem indulhat el a tavalyelőtt kiötlött, a versenyhatósági szűrőn tavaly fennakadt német szuperplatform.

Most már holtbiztos: nem indulhat el a tavalyelőtt kiötlött, a versenyhatósági szűrőn tavaly fennakadt német szuperplatform.

A düsseldorfi fellebbviteli bíróság ugyanis elutasította az RTL és a ProSiebenSat.1 keresetét, amelyek e jogi fórumon fellebbezték meg a szövetségi kartellhatóság döntését. (Sajtóhírek szerint az indokolást június 20-án teszik közzé.)

A tavaly tavasszal meghozott döntés – mint arról akkor portálunk is beszámolt – azt mondta ki: a közös VoD-portál engedélyezése tovább erősítené a két műsorszolgáltató duopóliumát a németországi piacon.

Merthogy - szól a versenyhivatali érvelés - az internetes videópiacon alig 5-5 százalék a két cég részaránya, a közös ellépéssel azonban a hirdetési ágazatot alapvetően dúlhatnák fel a cégek.

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.