2016. május 23.

CSR Best Practice – tizedszer

Idén tizedik alkalommal lehet pályázni a Magyar PR Szövetség CSR Best Practice díjára. A díjkiosztót, ahogy tavaly is, októberre tervezik.

A Magyar PR Szövetség első alkalommal 2007-ben hirdette meg a CSR Best Practice pályázatot és azóta sok értékékes, példamutató kezdeményezés bemutatását tette lehetővé. Idén, immár tizedik alkalommal, megújult zsűrivel, de változatlan kiírási feltételekkel folytatódik a munka – emlékeztetnek hétfői közleményükben.

A pályázás lehetősége továbbra is Magyarországon működő vállalatok, közintézmények előtt áll nyitva; a díjátadót október közepén rendezik.

A Magyar PR Szövetség 2016-ben is tovább erősíti egyik alapcélját a CSR iránti elkötelezettségét és idén, immár tizedszer meghirdeti minden Magyarországon működő vállalat – mérettől függetlenül -, közintézmény számára a CSR legjobb gyakorlat pályázatát. A szervezet olyan gyakorlatokat díjaz, melyek megvalósítják a felelős működés elvét, az etikus üzleti magatartás folyamatát a napi működésben és üzleti döntései tükrözik a fenntartható fejlődésre való törekvést, társadalmi érzékenységet - hangsúlyozzák.

A pályázat nyitott, a jelentkezés határideje 2016. június 30., a leadásé pedig augusztus 31., a pályamunkákat egy szakértőkből álló bizottság bírálja. Ennek tagja Demcsák Mária, a Piac&Profit főszerkesztője, Győri Zsuzsanna, a KÖVET Egyesület szenior CSR tanácsadója, Mayer Zsolt, az MPRSZ alelnöke, kommunikációs tanácsadó, tréner, Márta Irén, az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) magyarországi tagszervezetének igazgatója és Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója.

A CSR tagozat hivatalos megalakítása óta szervezem a pályázattal kapcsolatos feladatokat, de tavaly már a zsűrizésben is részt vállaltam. Öröm olvasni és értékelni a sokszínű pályázatokat. A legértékesebb pályamunkákból jól látható az adott pályázó vállalat, szervezet integrált CSR szemlélete, vagyis az a gondolkodásmód, mely a vállalatirányítástól a munkatársakig tükrözi a programok mögötti stratégiai szemléletet az egyszeri, ad-hoc események helyett. Ezek az igazán követendő jó példák, melyekből reményeim szerint idén is bőséggel lesz részünk minél többet közzé tenni – idézi a közlemény a CSR tagozat vezetőjét, Mayer Zsoltot.