2016. május 23.

CSR Best Practice – tizedszer

Idén tizedik alkalommal lehet pályázni a Magyar PR Szövetség CSR Best Practice díjára. A díjkiosztót, ahogy tavaly is, októberre tervezik.

A Magyar PR Szövetség első alkalommal 2007-ben hirdette meg a CSR Best Practice pályázatot és azóta sok értékékes, példamutató kezdeményezés bemutatását tette lehetővé. Idén, immár tizedik alkalommal, megújult zsűrivel, de változatlan kiírási feltételekkel folytatódik a munka – emlékeztetnek hétfői közleményükben.

A pályázás lehetősége továbbra is Magyarországon működő vállalatok, közintézmények előtt áll nyitva; a díjátadót október közepén rendezik.

A Magyar PR Szövetség 2016-ben is tovább erősíti egyik alapcélját a CSR iránti elkötelezettségét és idén, immár tizedszer meghirdeti minden Magyarországon működő vállalat – mérettől függetlenül -, közintézmény számára a CSR legjobb gyakorlat pályázatát. A szervezet olyan gyakorlatokat díjaz, melyek megvalósítják a felelős működés elvét, az etikus üzleti magatartás folyamatát a napi működésben és üzleti döntései tükrözik a fenntartható fejlődésre való törekvést, társadalmi érzékenységet - hangsúlyozzák.

A pályázat nyitott, a jelentkezés határideje 2016. június 30., a leadásé pedig augusztus 31., a pályamunkákat egy szakértőkből álló bizottság bírálja. Ennek tagja Demcsák Mária, a Piac&Profit főszerkesztője, Győri Zsuzsanna, a KÖVET Egyesület szenior CSR tanácsadója, Mayer Zsolt, az MPRSZ alelnöke, kommunikációs tanácsadó, tréner, Márta Irén, az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) magyarországi tagszervezetének igazgatója és Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója.

A CSR tagozat hivatalos megalakítása óta szervezem a pályázattal kapcsolatos feladatokat, de tavaly már a zsűrizésben is részt vállaltam. Öröm olvasni és értékelni a sokszínű pályázatokat. A legértékesebb pályamunkákból jól látható az adott pályázó vállalat, szervezet integrált CSR szemlélete, vagyis az a gondolkodásmód, mely a vállalatirányítástól a munkatársakig tükrözi a programok mögötti stratégiai szemléletet az egyszeri, ad-hoc események helyett. Ezek az igazán követendő jó példák, melyekből reményeim szerint idén is bőséggel lesz részünk minél többet közzé tenni – idézi a közlemény a CSR tagozat vezetőjét, Mayer Zsoltot.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.