2011. június 23.

Cannes Lions: amerikai és kínai győzelmek

Az amerikaiak a Cyber és a Design kategóriákban arattak, míg a kínaiak a sajtós nevezések közül hozták el a nagydíjat.

Az amerikaiak a Cyber és a Design kategóriákban arattak, míg a kínaiak a sajtós nevezések közül hozták el a nagydíjat.

Ismét három kategóriában osztottak díjat a Cannes Lions Kreatívfesztiválon, s ezúttal két óriási reklámpiacon, az Egyesült Államokban és Kínában örülhettek igazán a nevezők, e két ország ügynökségei hozták el ugyanis az öt nagydíjat.

Sajtó kategóriában 5415 nevezésből 518 jutott a döntőbe, s a sanghaji JWT iroda Samsonite számára készített kampánya hozta meg a valaha volt első kínai nagydíjat. Mellettük 10 arany, 36 ezüst és 52 bronz oroszlán talált gazdára.

Design kategóriában 1774 nevezés futott be, amelyek közül 146 jutott rövidlistára. A nagydíjnak a chicagói Digital Kitchen örülhetett, illetve ügyfelük a The Cosmopolitan. Emellett 31 arany, 27 ezüst és 27 bronz oroszlán született.

A Cyber kategória összesen 2835 nevezése közül 220 döntőst választott ki a zsűri, és 21 aranynak, 15 ezüstnek, illetve 42 bronznak örülhettek az ügynökségek. A nagydíjakat amerikaiak nyerték: a Google Creative Lab a kereső számára készített kampánnyal, az R/GA New York az Innovative Thundernek készült aktivitással, a portlandi Wieden + Kennedy pedig a Procter & Gamble számára készült Old Spice kampánnyal.

 

A gálán adták át az év médiás személyiségének járó elismerést is, amit Eric Schmidt, a Google ügyvezető elnöke vehetett át.