2016. május 12.

Civil szervezeteket támogat a pr-szakma

A MagNet Bank és a Magyar Public Relations Szövetség összefogott a civil szervezetek kommunikációjáért.

2016 februárjában a MagNet Bank és a Magyar Public Relations Szövetség közös rendezésében lezajlott az első PR Civil Rapid Randi, melynek keretén belül civil szervezetek találkoztak kommunikációs szakemberekkel annak érdekében, hogy a pr-tanácsadók tanácsaikkal és munkájukkal segítsék a sokszor anyagi- és kapacitás problémákkal küzdő civilek kommunikációját.

„A Magyar PR Szövetség elnökeként és egy pr-ügynökség vezetőjeként is kifejezetten örültem a Magnet Bank megkeresésének, amelyben felvetették, hogy szervezzünk egy találkát a pr-szakemberek és a civilek között” - mondta el Lakatos Zsófia, a PR Civil Rapid Randi egyik társszervezője. „Egy szakmai szervezet elnökeként pontosan tisztában vagyok a civil szervezetek rentábilis működésének nehézségeivel, ugyanakkor pr-szakemberként tudom, hogy számtalan módon jobbá tehető egy-egy ilyen szervezet kommunikációs tevékenysége.”

Sok civil szervezet igénye és törekvése, hogy munkája jobban látható legyen, az általuk képviselt ügyek még inkább bekerüljenek a köztudatba. „Ahhoz, hogy kommunikációjuk célravezető legyen, stratégiai szinten kell részt venni a szervezet életében, működésében. Az eseményen párra találó civilek arra kaptak most lehetőséget a jelenlévő ügynökségektől, hogy végre profi módon valósíthassák meg kommunikációs törekvéseiket” – tette hozzá a szakember.

A PR Civil Rapid Randin tíz pr ügynökségre mintegy harminc civil szervezet jutott. Ezek az arányok is azt mutatják, hogy a civil szféra helyzete nem könnyű, sokan keresnek megoldást arra, hogy eredményesebben hallathassák hangjukat. Az esemény sikerét és az igényt a profi a kommunikációra az is mutatja, hogy április 26-án, egy workshop keretein belül, újra találkoztak a résztvevők. „Mivel mind a pr szakma, mind pedig a civil szervezetek segítése a szívügyem, a rapid randin pár nélkül maradó szervezeteknek még egy fél napos workshop keretében is megpróbáltunk segítséget nyújtani” – mondta Lakatos Zsófia.

A Civil PR workshop résztvevői többféle megközelítésben is hallhatták, mi a pr, és miért lendít nagyot egy szervezet működésén a tervezett és következetesen végigvitt pr munka. Esettanulmányokon keresztül beleláthattak abba, hogyan kapcsolódik be egy pr ügynökség társadalmilag felelős projektek megvalósításába. Ezen kívül iránymutatást kaptak ahhoz, hogy maguk a munkatársak mit tehetnek az általuk képviselt szervezet láthatóságáért – akkor is, ha pr szakember alkalmazására nincs keretük, lehetőségük.

PR Civil Rapid Randi párok:

  • Civil PR - Szatyor Egyesület
  • Emerald Public Relations - HAT Alapítvány, Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány
  • Front Page Communications - Alapítvány a Budapesti Állatkertért
  • Gergely Anna Boglárka, kommunikációs menedzser, For Nonprofit - Hangya Közösség, ReCreativity Nonprofit Kft.
  • Kocsis Ágnes, kommunikációs- és marketing szakember - Messzelátó
  • Live PR - Felelős Gasztrohős
  • Prime Time Communications - Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
  • PS:PRovocative - Magyar Tengerimalac-Védő Közhasznú Egyesület
  • Tamara Hagen Cons - AppArt Egyesület
  • VM.komm - Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.