2013. június 06.

Cofidis Hiteliskola

Május közepén véget ért a Cofidis Magyarország által szervezett Cofidis Hiteliskola.

Május közepén véget ért a Cofidis Magyarország által szervezett Cofidis Hiteliskola. A vállalat edukációs céllal hirdette meg a játékot, melynek keretében a résztvevők pénzügyi tudásukat tesztelhették. A versenyben több mint kétezer ember vett részt, a legjobbak között értékes nyereményeket sorsoltak ki.

A Cofidis Magyarországi Fióktelepe Cofidis Hiteliskola néven nyereményjátékot hirdetett a 2013. április 15. és 2013. május 12. közötti időszakban. A játék során a résztvevők könnyed formában ismerkedhettek meg olyan, a mindennapokban használt pénzügyi fogalmakkal, mint például a THM. Ez az akció azért is volt hasznos, mert a vállalat negyedévenként megjelenő felmérésben vizsgálja a lakosság pénzügyi tájékozottságát, melyből kiderült, hogy még mindig jelentős azok száma, akik nem rendelkeznek kellő információval a pénzügyek terén.

A Cofidis idei első kutatása kimutatta azt is, hogy bár kismértékben nőtt a pénzügyi tájékozottság az előző felméréshez képest, a 18-69 évesek egyötöde nincs tisztában a THM fogalmának jelentésével. A Közép-Magyarországon élők az átlagosnál magasabb arányban nyilatkozták azt, hogy tudják, mit takar a rövidítés, de a javuló tendencia ellenére továbbra is minden ötödik ember számára zavart okoz a kifejezés értelmezése.

A Cofidis Hiteliskola játékban közel háromezer ember vett részt egy hónap alatt, akik közül egy játékos átlagosan háromszor töltötte ki a kvízt. A verseny idején minden nap öt kérdést kaptak a résztvevők, akik jó eredményt értek el, hiszen 43 %-uk minden kérdésre helyes választ tudott adni. A napi válaszokat tekintve a játékosok átlagosan 4,1 pontot értek el és 26 másodperc alatt töltötték ki a tesztet. „Örülünk annak, hogy az általunk meghirdetett verseny ilyen népszerű volt a lakosság körében. A mindennapok során egyre fontosabb a pénzügyekben való tájékozottság, ezért törekszünk arra, hogy minél több embert ismertessünk meg ennek alapjaival” – mondta Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének ügyvezető igazgatója.

 

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.