2017. augusztus 11.

Continental installáció a Szigeten

A pálmafa alakú installáció, a belekapaszkodó szirmokkal és gyökerekkel fontos üzenetet szimbolizál: „azt hivatott üzenni, hogy felelősséggel tartozunk egymás iránt, az autópályákon épp úgy, mint a mindennapokban.

Különleges, gumiabroncsokból készült alkotás fogadja a fesztiválozókat az idei Sziget fesztiválon. A közel 2000 darab használt abroncsból felépített installációval a Világzenei színpadnál találkozhatnak a fesztiválozók. „Amikor beülünk az autónkba, vagy felszállunk egy buszra, nem is gondolunk bele, hogy a gumiabroncs jelenti az út és a jármű közötti egyetlen kapcsolatot; és épp ennek a kapcsolatnak a minőségén múlik, hogy biztonságban megérkezünk-e úti célunkhoz.” – hívta fel a figyelmet Fodor Mónika, a Continental Hungaria Kft. senior marketing és PR koordinátora.

A pálmafa alakú installáció, a belekapaszkodó szirmokkal és gyökerekkel fontos üzenetet szimbolizál: „azt hivatott üzenni, hogy felelősséggel tartozunk egymás iránt, az autópályákon épp úgy, mint a mindennapokban“ – mondta Fodor Mónika. A Continental Vision Zero küldetésének célja, hogy belátható időn belül nullára csökkentse a halálos kimenetelű közúti balesetek számát.

Az Európában egyedülálló installációt az Envicash s.r.o. művészei építették meg traktor-, személygépkocsi-, valamint motorkerékpár-abroncsok felhasználásával.

A Continental Hungaria Kft. azért döntött úgy, hogy a Szigeten állítja ki a különleges installációt, mert a vállalatcsoport alapértékei között szerepel a „freedom to act“ vagyis a cselekvés szabadsága. „Hol máshol lehetne a szabadon cselekvés érzését jobban megérteni és megélni, mint itt, a Sziget Fesztiválon, a Szabadság Szigetén?“- tette hozzá Fodor Mónika.

Az installáció tavaly volt először látható a Sziget fesztiválon. 2018-ig várhatóan még feltűnik számos hazai és külföldi rendezvényen. A tervek szerint ezt követően a Hungaroringen talál majd végleges otthonra, hogy aztán évtizedekig használhassa a versenyekre kilátogató közönség.

Az ALDI-nál is kezdődik a fesztiválszezon

37 perce

Harmadik éve találkozhatnak a fesztiválozók ideiglenes ALDI-üzletekkel Magyarországon. Idén két ALDI pop-up üzlet és három ALDI GrillTerasz várja a zenei fesztiválok résztvevőit.

Sokan segítettek a beteg gyerekeknek

1 órája

Az Érintettek Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen az Érintettek Véradást.