2013. november 25.

Csaknem 6 százalékkal bővült a digitális reklámpiac

A második negyedévhez képest kicsit csökkent a dinamika, de nagyobb a növekedés üteme, mint tavaly ilyenkor.

A második negyedévhez képest kicsit csökkent a dinamika, de nagyobb a növekedés üteme, mint tavaly ilyenkor.

Éves összehasonlításban 5,9 százalékkal bővült 2013 harmadik negyedévében a hazai - mobil szegmenst is magában foglaló - digitális piac, derül ki az IAB Adex NORI mutatóból. Ez kisebb mértékű bővülés, mint a második negyedévben mért 6,1 százalék, ám meghaladja a 2012 harmadik negyedévében kimutatott 5,7 százalékot.

A mutató összetevői közül a webes és a mobilpiac bővült, míg az email szegmens visszaesett. A mobilpiac növekedési dinamikája a közlés szerint ugyanakkor csökkent. Nagy kérdés, hogyan alakul a hagyományosan erős negyedik negyedév. Tavaly az utolsó három hónapban 10,1 százalékos bővülést produkált a piac, ami az eddigi NORI adatközlések közül a legjobb eredmény.

 

Az IAB Adex NORI alakulása:

  • 2012 q1 3,1%
  • 2012 q2 0,5%
  • 2012 q3 6,7%
  • 2012 q4 10,1%
  • 2013 q1 2,1%
  • 2013 q2 6,1%
  • 2013 q3 5,9%

 

A kutatást a PwC az alábbi cégek önbevallásai alapján készítette: Adaptive Media, Axel Springer Magyarország, CEMPSH, Est Media Group, EVO Media, Gmedia, Hírek Média, Híreső, HVG Kiadó, HWSW, Infinety, Inform Media Online, Madhouse, Magyar Jeti, MTM-SBS, MTVA Online, Net Média, Optimusz Direkt Marketing, Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató, Ringier Online, R-Time, Sanoma Budapest, Thinkdigital.

Munkában az ÖRT új főtitkára

9 órája

Gerendi Zsolt több mint húsz ügynökségi területen eltöltött év után döntött a váltásról, majd csatlakozott az ÖRT csapatához. Fazekas Ildikó az igazgatói feladatokat látja el.

Globális hálózatot alapított a HG Media

14 órája

Magyarországon eddig példa nélküli attrakcióval próbálják visszatornászni magukat a lejtmenetből a kormányzati kommunikációs bevételektől megfosztott reklámosok - írja a 24.hu.