2017. október 25.

Csatlakozna a kormány akciótervéhez a Magyar Termék

Országos nyereményjátékot, folyamatos áruházlánci kommunikációt és a kormány hazai élelmiszereket népszerűsítő akcióprogramjában való aktív részvételt terveznek 2018-ban.

Benedek Eszter ügyvezető a védjegyhasználók képviselőinek elmondta, hogy 2017-ben a nonprofit társaság növelte a marketing és kommunikációs aktivitását. A "Szívügyünk a Magyar Termék" című, a Várkert Bazárban forgatott imázsvideóját már több mint egymillióan látták a YouTube-on. Útjára indították a Magyar Kincsek programsorozatot, valamint kutatást végeztek és publikáltak a magyar fogyasztók hazai termékekkel kapcsolatos véleményéről és szokásairól. Ennek eredménye szerint a vásárlók körében a Magyar Termék számít a legerősebb eredetet tanúsító védjegynek, amelyet már 152 cég használ mintegy négyezer termékén.

Bánkúti Fatime, a marketing bizottság elnöke szerint a hét védjegyhasználó vállalkozás összefogásával megvalósított, év végéig futó SZÍVezd ki Magyarországot nyereményjáték eddigi eredményei bíztatóak, ami a 145 féle akciós termék mellett az aktivizáló kreatív kampánynak és a vonzó nyereménypiramisnak is köszönhető. A nyereményjátékot az egyik résztvevő, a Detki Keksz saját televíziós reklámkampányába is beépítette, ami kiugró eredményt hozott számára, és ezzel megmutatta, hogy a marketingeszközök integrált alkalmazása további lehetőséget kínál a védjegyhasználóknak. Új fejlemény volt az is, hogy az FMCG cégek mellett ezúttal egy építőanyaggyártó is csatlakozott a nyereményakcióhoz, és a Duna-Dráva Cement Kft. kódfeltöltési adatai igazolták a döntését, így alapot adhatnak a nem napi cikkeket forgalmazó cégek későbbi részvételére is.

Sajcz László, a kereskedelemi bizottság elnöke arról számolt be, hogy az idén nyolc áruházlánccal sikerült országos, további hattal pedig regionális marketingakciót megvalósítani a Magyar Termék védjegyes termékeknek. A folyamatos együttműködésnek köszönhetően az év során 20 megjelenés jött létre. Jövőre szeretnének még intenzívebb kommunikációt folytatni, az üzletláncokkal hálózat-specifikus nyereményjátékokat megvalósítani.

Benedek Eszter szerint 2018 és 2019 nagy lehetőség a hazai élelmiszeripar számára, hiszen a kormány akcióterve több mint egymilliárd forintot szán a minőségi magyar termékek népszerűsítésére, a vásárlók élelmiszerbiztonsági és eredetfelismerési edukálására. Ebbe a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. szeretne aktívan bekapcsolódni, ezért javaslatcsomagot dolgoz ki és nyújt be a Földművelésügyi Minisztériumnak.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

11 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.