2019. február 13.

Csatlakozott a „Körkörös gazdaság 100” programhoz a Lucart

A vállalat időről időre bizonyítja környezetvédelem iránti elkötelezettségét, mint ahogy tette ezt a közelmúltban is, amikor csatlakozott az Ellen MacArthur Alapítvány CE100 programjához.

A 2010-ben létrehozott Ellen MacArthur Alapítvány a körforgásos gazdaságra való átállás folyamatát igyekszik gyorsabbá tenni.

„Minőség, innováció és fenntarthatóság: ezek a papírgyártás jövőjének és egyben vállalatunk hitvallásának is kulcsszavai. Az Ellen MacArthur Alapítvány közösségéhez való csatlakozás ezért is tesz minket büszkévé eddigi sikereinkkel kapcsolatban: jól bizonyítja, mennyire elkötelezettjei vagyunk a »körforgásos papírgyártásnak«, ahogy mi szoktuk hívni” - fejtette ki Massimo Pasquini, a Lucart vezérigazgatója. „Reményeink szerint ez az együttműködés globális szinten, számos különböző szektor és projekt esetében is elősegíti a körforgásos gazdaság fejlődését. Mi mindenképpen aktív szerepet szeretnénk vállalni ebben a folyamatban.”

A környezetvédelem területén a Lucart úttörőnek számít Európában: 1997-ben a világon elsőként vezették be a piacra a Mater-Bi csomagolással ellátott újrahasznosított toalettpapírt, illetve ők voltak az első olaszországi cég is, amely megszerezte az EU ökocímke (Ecolabel) minősítést. A vállalat EcoNatural termékcsaládjába tartozó összes termék rendelkezik ezzel a védjeggyel, és Magyarországon is forgalmazzák őket. A termékpaletta alapanyagául az úgynevezett Fiberpack® szolgál, melyet az italos kartondobozokból kinyert cellulózrostok újrafelhasználásával hoznak létre. A cégcsoport hazánkban nem csupán értékesít, de gyárt is környezetkímélő árucikkeket: újrahasznosított anyagokból alkotott WC-papírok és kéztörlők számos méretben és kiszerelésben készülnek a nyergesújfalui üzemben.

A cég a Fiberpack®-et 2010-ben, a Natural projekt keretében a Tetra Pak®-kal közösen hozta létre. A díjnyertes kezdeményezés a körforgásos gazdaság jegyében született, és bemutatja a papír evolucióját. A projektnek köszönhetően a Lucart több mint 3,6 milliárd italkartont hasznosított újra, amelyek egymás mellé helyezve 21-szer érnék körbe a Földet - írják.

2000 iskolatáska megtöltésében segít a Tesco

6 órája

A Tesco vásárlói augusztus 3. és szeptember 6. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! adománygyűjtő kampányát.