2013. augusztus 23.

Csocsóasztalokkal kampányol egy alapítvány

Szemléletformáló csocsókampányt indított a SUHANJ! Alapítvány: speciális csocsóasztalokat állítottak fel budapesti szórakozóhelyeken.

Szemléletformáló csocsókampányt indított a SUHANJ! Alapítvány: speciális csocsóasztalokat állítottak fel budapesti szórakozóhelyeken, melyek különlegessége, hogy az ép csocsóbábuk közé fogyatékkal élők is bekerültek a csapatok teljes értékű tagjaként. A kampány kitalálásában és megvalósításában a Grey/G2 reklámügynökség segítette az alapítványt.
Speciális bábúk a csocsóban
Speciális bábúk a csocsóban

A SUHANJ! Alapítványnál mozgáskorlátozottak és látássérültek együtt sportolnak az épekkel, amit augusztus 14-től egy hónapon keresztül speciális csocsóasztalokkal tesznek szemléletesebbé Budapest három népszerű szórakozóhelyén, a Holdudvarban, a Zöld Pardonban és a Kuplungban.

A Grey/G2 reklámügynökség által megálmodott asztalok különlegessége, hogy az ép csocsóbábúk közé bekerült három fogyatékkal élő is: egy látássérült, egy művégtagos és egy kerekesszékes, a piros és a kék csapat szokásos mezében, a csapatok teljes értékű tagjaként. Melléjük egy matricát is elhelyeztek az asztalon, amin a SUHANJ! üzenete olvasható: Együtt sportolni a valóságban is pont ilyen jó. Gyere te is! Az alapítvány dobogókat is helyez az asztalok mellé, hogy a kerekesszékesek számára akadálymentessé tegye a játékot ezeken a helyeken.

„Szemléletformáló kampányunk célja, hogy játékos formában mutassuk meg: a fogyatékkal élők számára is fontos a sportolás lehetősége, s hogy együtt sportolni mindkét fél számára élményt jelent” – mondta a csocsóasztalok felállításakor a Holdudvarban Kovács Patrícia színésznő, a SUHANJ! társalapítója. A helyszínen jelen volt még mások mellett Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó, Száraz Dénes színművész, Kovács Kokó István ökölvívó és Fenyvesi Zoltán kerekesszékes sportoló, akik az asztal felavatásaként játszottak is egy meccset.

Címkék: Suhanj grey csocsó