2011. május 23.

Csökkenő eredmények az Est Médiánál

2011 első negyedévében 550 millió forint volt a társaság konszolidált árbevétele, ami 22 százalékos csökkenés éves összehasonlításban. A Sziget marad.

2011 első negyedévében 550 millió forint volt a társaság konszolidált árbevétele, ami 22 százalékos csökkenés éves összehasonlításban. Nem gondolnak a Sziget-részesedés eladására.

Gyakorlatilag minden mutatója romlott az Est Média Nyrt-nek 2011 első negyedévében, derül ki a társaság gyorsjelentéséből. Az árbevétel 550 millió forintot tett ki az év első három hónapjában, ami több mint ötödével kevesebb, mint a 2010 ugyanezen időszakában mért 702 millió. Az üzemi eredmény -253 millió forint, ami 44 százalékkal kevesebb, az EBIDTA pedig 48 százalékos csökkenést követően -207 millió forint. Az adózott vállalkozási eredmény 43 százalékos esést követően -207 milliót tett ki.

Az Est Média Nyrt. közlése szerint ugyanakkor a számokat jelentős mértékben befolyásolja az Event üzletág, azaz a Sziget Kft. teljesítménye, ugyanis az első negyedévben ennek kapcsán csak költségek merültek fel, bevételek nem igazán. Ha ezt leszámítjuk, akkor 24 százalékkal kisebb a bevétel (531 millió), viszont az üzemi eredmény 22 százalékkal nőtt éves összehasonlításban, s így -136 milliót tett ki. Az EBIDTA -101 millió, ami 2010 ugyanezen időszakához képet 28 százalék. A Sziget teljesítményét leszámítva -153 millió az adózott vállalkozási eredmény, ami 3 százalékos növekedést jelent.

„Az EST MEDIA Nyrt-nek a 2011. év első negyedévének végére – az elmúlt évek dinamikus és nagymértékű növekedését követően – komoly, a jövőjét nagyban meghatározó kihívásokkal kellett szembenéznie, mind a cégcsoport működése, mind a finanszírozása terén. Emiatt aktív reorganizációs lépéseket tervezünk és hajtunk végre, melyhez bírjuk finanszírozóink támogatását. A reorganizáció célja, hogy a rövid vagy középtávon eredménytermelésre nem képes tevékenységek leépítésével és a központi adminisztráció szűkítésével egy stabil üzemi eredmény termelésére képes termékstruktúrát és finanszírozható szervezetet állítsunk fel. A termékszerkezet átalakítása során kiemelten fontos lesz az Event üzletágunkkal (Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Balaton Sound) való szakmai együttműködés, illetve az annak fejlesztésében való részvétel, így nem merül fel, hogy a Sziget Kft-ben meglévő részesedésünktől megválnánk" - kommentálta a gyorsjelentést Balázs Csaba, a társaság elnöke.

Vizet szüntess!

1 napja

A MediaMarkt összegyűjtötte a mosás takarékossági tudnivalóit.