2017. szeptember 26.

Csomagolással is lehet tanítani

Száz százalékban lebomló csomagolás és közösségi komposztáló – csak néhány programelem az élelmiszeripar meghatározó beszállítójává vált STARFOL Plusz Csomagolástechnikai Kft. programjából.

A csomagolásnak ma már kulcsszerepe van az élelmiszer-biztonságban, a fogyasztók tájékoztatásában és megnyerésében is. Emellett a mai tudatos fogyasztói társadalomban szinte alapkövetelmény az újrafelhasználás, a kevesebb valamint a bio alapanyagok használata. A csomagolástechnika minden eddiginél dinamikusabb fejlődését ezért alapvetően a higiéniai követelmények és az egyre nagyobb szerepet kapó környezetvédelmi szempontok lendítik előre. A családi vállalatként működő STARFOL Plusz Csomagolástechnikai Kft. a hazai élelmiszeripar meghatározó beszállítójaként mindezeken az igényeken túl társadalmi felelősségvállalásába is beépítette a környezetvédelmet, hiszen a csomagolás segítségével mutatja be a legfiatalabb korosztálynak környezetünk megóvásának fontosságát, lehetőségeit.

„A környezetkímélő csomagolás nem csak vállalatunk, de a fogyasztók és a cégek részéről is egyre erőteljesebb elvárás. Ennek érdekében száz százalékban lebomló, komposztálható alapanyagokból készülő termékeket vezettünk be, és terveink között szerepel egy közösségi komposztáló kialakítása is” – mondta el Hindiné Ódor Mónika, a STARFOL Plusz Csomagolástechnikai Kft. ügyvezetője.

„Aktívan részt kívánunk venni a legfiatalabb generáció edukálásában is, ezért elindítottunk egy óvodai felvilágosító oktató programot a komposztálásról és a szelektív hulladékgyűjtésről, és országos környezetvédelmi rajzpályázatot hirdettünk az általános iskolás gyermekek számára. Mindezek mellett 2016-ban létrehoztuk a »Cselekedj Ma a Holnapért Alapítvány«-t, amellyel a többszörösen hátrányos helyzetű gyermekek oktatását és a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységet támogatjuk.” - tette hozzá.

„Hazánkban a nagyvállalatok körében egyre elterjedtebb, a kkv szektorban azonban még gyerekcipőben jár a vállalati társadalmi felelősségvállalás, angolul gyakran használt nevén a CSR (Corporate Social Responsibility) tevékenység. Azért tartottuk azonban fontosnak, hogy ebben a kategóriában is meghirdessük a K&H családi vállalatok kiválósági díjat, mert a családi vállalkozásoknál magasabb arányban fordul elő CSR tevékenység, mint a többi kkv-nál, feltehetően a családi szemléletnek köszönhetően” – mondta el tapasztalatait Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.