2010. május 28.

Csörög öt milla

Ötmillió forinttal támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot a Vodafone Magyarország. Információs és oktatási programokra megy a pénz.

Ötmillió forinttal támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot a Vodafone Magyarország. Információs és oktatási programokra megy a pénz.

A Vodafone Magyarország az év során több programban is együttműködik a Gyermekmentő Szolgálattal – emlékeztet a mobiltársaság közleménye. Elsőként a május 29-30-i Városligeti Gyermeknap keretében a Biztonságos Internet Sátorban ismerkedhetnek meg a gyerekek és szüleik a rájuk leselkedő virtuális veszélyekkel és azok elkerülésének lehetőségeivel.

A Safer Internet az Európai Unió által társfinanszírozott nemzetközi program. A hétvégén a témakörbe tartozó számítógépes játékokkal, kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadásokkal várják az érdeklődőket, amelyhez 12 db mobil internet eszközt biztosít a Vodafone. Az iskolakezdéssel összhangban a Vodafone vezetősége személyesen tart majd rendkívüli osztályfőnöki órákat különböző általános iskolákban, nem csak a fiataloknak, hanem szüleiknek is. Ezen órák minden alkalommal kitérnek a gyermekek által használt eszközök és szoftverek biztonságára, az internetes felületek „csapdáira”, a közösségi média előnyeire és hátrányaira, a feltöltött adatok, fotók veszélyforrásaira.

Az ősz folyamán Vodafone Magyarország támogatásával a Gyermekmentők által patronált Lovas terápia Szövetség rendezvényén 100 olyan fogyatékos gyermek vesz részt, akik a hatékony lovas foglalkozások és terápiás kezelések segítségével könnyebben élik mindennapjaikat. Decemberben a Vodafone is jelen lesz a Gyermekmentő Szolgálat által szervezett nagyszabású karácsonyi jótékonysági esten.

Címkék: jótékonyság