2020. március 03.

Delta Technologies néven születik új cég a magyar tőzsdén

Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék az Est Media Nyrt. új nevére, székhelyére, valamint igazgatósági tagjaira vonatkozó változásokat.

A Fővárosi Törvényszék bejegyezte az Est Media Nyrt. nevének, székhelyének és igazgatósági tagjainak változását, amelynek értelmében a tőzsdén jegyzett társaság hivatalosan is Delta Technologies Nyrt. néven folytatja tevékenységét. A bejegyzés a vállalat igazgatóságának személyi változásaira is vonatkozik, amelyben ezentúl hivatalosan is helyet foglal a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzsere, Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente. A bejegyzéssel hatályossá vált a társaság székhelyének áthelyezése is, amely a Várkert rakpartról átkerült a Delta Csoport központi irodájába, a Róbert Károly körút 70-74. cím alá.

A Delta Csoport és az Est Media Nyrt. 2019. július 30-án jelentették be, hogy a tőzsdei társaság megvásárolja a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészét a Delta Csoport holdingcégétől, a Deltagroup Holding Zrt.-től, amely pedig a tőzsdei társaság főrészvényesévé válik. A Fővárosi Törvényszék által tegnap bejegyzett változásokról az Est Media Nyrt. 2019. október 1-jén megtartott rendkívüli közgyűlése határozott.

A változások a Delta Technologies tőzsdei jelenlétét is érintik, amelynek részvényazonosítója a Budapesti Értéktőzsdén a jövőben „ESTMEDIA” tickernévről „DELTA” tickernévre módosul majd.