2015. november 06.

Digitális Híd – kétszázadszor

A 200. településhez ér el szombaton a Digitális Híd rendezvénysorozat. A jubileumi napon Mikepércsen és Kabán tanítják az internet használatára a település lakosait.

A Magyar Telekom még 2004-ben indította útjára a Digitális Híd Kistelepüléseken nevet viselő programját. A kezdeményezés célja, hogy a digitális felzárkózás elősegítése érdekében megmutassa a kistelepüléseken élők számára, mire használható az internet, hogyan tudja közelebb hozni a földrajzilag messze élő embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában. A program állomásain, a 3000 főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken a Magyar Telekom önkéntesei tartanak egyénre szabott oktatást, a gyerekeknek pedig ismereteik bővítése céljából vetélkedőket szerveznek.

A Digitális Híd Kistelepüléseken program keretében az elmúlt tizenegy évben 199 kistelepülésen tartottak ismeretterjesztést a Magyar Telekom önkéntesei közel 5000 résztvevőnek, és hozzájuk csatlakozva médiavilág ismert arcai, mint például Novák Péter, Harsányi Levente, Galambos Péter. A program 2009-ben új elemmel bővült ki, a Digitális Híd Festen a helyi tehetségek is bemutatkozhattak és lehetőségük nyílt az interneten való megjelenésre is. A program résztvevői természetesen ingyen használhatták a világhálót, ahol személyes érdeklődésükre, problémáikra kereshették együtt a választ.