2016. június 23.

Digitális adatvédelem az ÖRT workshop témája

A digitális kommunikáció térhódítása – elsősorban az adatvédelem területén –számos kihívás elé állítja a reklámozókat. A promóciókkal kapcsolatos tudnivalókról szervezett workshopot az ÖRT.

A digitális adatvédelem az elmúlt időszak egyik legtöbbet emlegetett kérdése. Ez a jogalkotókat tettrekészségre ösztönözte, megjelent az új adatvédelmi rendelet, speciális szabályokat alkalmaz a Facebook – mindez a reklámszakma számára egyre több előírást jelent.

Mik ezek az előírások? Hány helyen, és mire kell jóváhagyást kérni a fogyasztótól? Mennyi a gyerek korhatára, vagyis hány éves a gyerek az adatvédelem szempontjából? Komment? Lájk? Mit vár el a Facebook? És mit az Instagram? Fotók feltöltésére bátorító promóciónál mire kell figyelni?

A workshop keretében avatott szakértők segítettek eligazodni a digitális adatvédelem útvesztőiben.

Dr. Szabó Endre Győző, a NAIH elnökhelyettese és Domokos Márton, a DIMSZ adatvédelmi tagozatának vezetője, a CMS Cameron McKenna LLP szenior tanácsadója az adatvédelmi jogszabályról és a hatóság tapasztalatairól, Rényi Balázs, az Isobar social média vezetője pedig a Facebook és Instagram szabályairól tartott prezentációt.

„Örömmel veszünk részt az ilyen jellegű workshopokon, mert a hatóság számára fontos, hogy az adatvédelmi szabályokat ismerjék a reklámszakma képviselői” – hangsúlyozta Szabó Endre Győző.

„A programon több mint hatvanan vettek részt, amely azt mutatja, hogy jó úton jár az ÖRT, amikor a megelőzésre, az információátadásra nagy gondot fordít. Az pedig külön megtiszteltetés számunkra, hogy a neves szakemberek igent mondtak a felkérésünkre, és fantasztikus előadásukkal nagy sikert arattak” – fogalmazott Megyer Örs, az ÖRT elnöke.

„Ráadásul ezzel még nem fejeződött be a munkánk, mert a tagok még a workshop után is feltehettek kérdéseket, amelyekre a válaszokat a hatósággal egyeztetni fogjuk” – tette hozzá Fazekas Ildikó főtitkár.

Az első GDPR bírság háttere

6 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.