2012. április 05.

Digitális divízió az ACG-nél

Az ACG Digitalt Gandera Balázs vezeti, a közösségi média részleget Bujdosó Bianka irányítja.

Az ACG Digitalt Gandera Balázs vezeti, a közösségi média részleget Bujdosó Bianka irányítja.
Gandera Balázs

ACG Digital néven indított digitális divíziót az ACG reklámügynökség, melyet Gandera Balázs vezet, a social média részlegért pedig Bujdosó Bianka felel. Az ügynökség vezetése tavaly döntött úgy, hogy ügyfelei online megbízásait integrált digitális megoldásokra képes saját divízióba szervezi.

A social media részleg már korábban is működött, csak a PR-divízió részeként, míg az ACG-s ügyfelek digitális feladatait a Sweetchili független online ügynökség látta el. Az ACG Digital két hónap alatt állt fel. A csapat az év elején nyerte meg az Invitel integrált digitális tenderét, majd - szintén tendert követően - a Gösser márka online, social média feladatait.

"Az ACG-nél abban hiszünk, hogy kimagasló eredményeket csak a kommunikációs területek tökéletes integrációjával lehet elérni. Ezért tartottuk elengedhetetlenül szükségesnek, hogy az ügynökség stratégiai, kreatív, pr, és filmprodukciós részlege mellé felépítsük saját digitális részlegünket is. A kommunikációs folyamat minden fázisát egy kézben tartva hatékonyabban és egységes minőségi standardok mellett tudunk valóban integrált, eredeti kommunikációs megoldásokat létrehozni" - indokolta a lépést Blaskó Nikolett ügyvezető. Hozzátette: az ACG Digital önálló tagként március végén lépett be a MAKSZ online szekciójába.

Bujdosó Bianka

A divíziót irányító Gandera Balázs korábban tanácsadóként hazai és multinacionális vállalatok online marketing stratégiájának kialakításáért felelt. A Google hivatalos hazai oktatója, a "think with google" nemzetközi workshopok résztvevője és a Neten a Cégem szakmai partnere. Saját vállalkozása, az Intren az egyik kiemelt hazai Google partner ügynökség. A megegyezés részeként az ACG integrálta az Intren kereső - és online marketing tudását és eszközeit.A szakember a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem után a Közép-európai Egyetem Üzleti Iskolájában és a Harvard Business Schoolon végezte tanulmányait.

Az ACG Digital közösségi médiás megbízásaiért külön csapat felel Bujdosó Bianka SM stratégiai vezető irányításával. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing szakán végezte. Egyetemi hallgatóként elsősorban életmód- és divat újságíróként dolgozott. A shopping.hu beindításában alapító főszerkesztőként vett részt. Saját divatblogja, az Our Fashion havi 400 ezres letöltést produkál. Ügynökségi karrierjét 2010 elején az ACG PR részlegén kezdte, ahol már a social media területre specializálódott.