2015. február 24.

Digitális esettanulmány-gyűjteményt adott ki az IAB

A bemutatott példák a hagyományos márka-mutatószámok tükrében vizsgálják a digitális kampányokat.

Az IAB Europe közelmúltbeli felmérése szerint a hirdetők 80 százaléka jobban meg szeretné érteni, hogy a digitális hirdetések hogyan járulhatnak hozzá a márkaépítéshez.

A most nyilvánosságra hozott esettanulmány-gyűjtemény (Library of Ad Effectiveness Case Studies) a marketingesek által előszeretettel alkalmazott hagyományos márka-mutatószámok (KPI-ok) – mint az ismertség, márkafelidézés, vásárlási szándék vagy a márkával kapcsolatos benyomások - tükrében mutatja be az egyes digitális kampányokat, köztük videós és mobilmegoldásokat is.

A gyűjtemény Nyugat-és Kelet-Európából is tartalmaz példákat, és olyan márkák kampányait mutatja be, mint például az Audi, British Airways, Danone, Duracell, Leibniz, Microsoft, Philips, Renault és a Toyota.

Az adatbázis – amely itt érhető el - folyamatosan bővül: az IAB Europe vagy az országos IAB-k tagjai Marie-Clare Puffettnél jelezhetik bekerülési szándékukat, a puffett@iabeurope.eu címen.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

19 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)