2017. december 05.

Digitális kurzusokkal segíti a tanárokat a Hipersuli

A digitális oktatási programban mostantól újabb eszköz áll a pedagógusok rendelkezésére ahhoz, hogy tovább bővítsék a mindennapi munkájukat segítő digitális módszertani ismereteiket és eszköztárukat.

A digitális oktatási módszerek alkalmazásában ma már kevésbé az eszközök megléte jelenti a kihívást, hanem sokkal inkább a bevált gyakorlati megoldások ismeretének hiánya. A Hipersuli program második évében már leginkább a Hipernet-kapcsolat biztosítására és a pedagógus közösség építésére fókuszál. A Telenor oktatási programjában az elmúlt években rengeteg tapasztalat és ismeretanyag gyűlt össze a korszerű digitális eszközök és módszerek oktatásban való alkalmazásáról.

Mivel a program célja, hogy az internet és a digitális oktatás előnyeivel az országban minél több iskola élhessen a jelenlegi 16 résztvevő intézmény mellett, a tudás és a jó gyakorlatok megosztásához egy rugalmasan használható oktatási platformra volt szükség. Ezt biztosítja a Hipersuli legújabb partnere, a Webuni magyar fejlesztésű online képzési platformja, ahol bárki, bárhonnan, bármikor könnyedén tanulhat különböző interaktív kurzusokból - olvasható a közleményben.

„Az oktatás motorját a pedagógusok jelentik, a Hipersuliban pedig rengeteg elhivatott tanárral találkozunk, akik nem csak nyitottan keresik és alkalmazzák a digitális oktatási lehetőségeket, de tapasztalataikat aktívan meg is osztják kollégáikkal, folyamatosan segítve őket. Ezt a fontos közösségépítő munkát és a tudásmegosztást teszi még könnyebbé a Hipersuli-oldal a Webuni.hu-n. Azért indítottunk el a platformot, hogy a Hipersuli-intézményeknek biztosított képzés mellett további szakmai segítséget adjunk a pedagógusoknak, és még könnyebben megismerhessék a legújabb technológiákat” – mondta el Kutas István, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

A hipersuli.webuni.hu oldalra bárki regisztrálhat, és ingyenesen, korlátozás nélkül elvégezheti a folyamatosan bővülő számú online kurzusokat. Az online felület több interaktív lehetőséget is biztosít: kérdéseket lehet feltenni a kurzus készítőinek és a többi résztvevővel is beszélgetést lehet kezdeményezni. Emellett a tananyagkészítés lehetősége is nyitott bárki előtt – legyen akár Hipersuli-pedagógus, akár más intézmény tanára – aki elkészítené saját kurzusát.