2017. május 17.

Díjat nyert a Schneider Electric

Kiemelt figyelmet fordít a tudás szinten tartására, illetve fejlesztésére a szakmai pálya minden szintjén.

A magyarországi munkaerőpiacon jelenleg soha nem látott verseny zajlik a munkavállalók megszerzéséért és megtartásáért. A legkiválóbb dolgozók elkötelezéséhez pedig már nem elegendők a vonzó juttatások, a márkaépítésre és a munkahelyen kínált fejlődési lehetőségekre legalább ugyanekkora hangsúlyt kell fektetniük a cégeknek. Ezt szem előtt tartva employer branding programjának keretén belül a Schneider Electric kiemelt figyelmet fordít például a tudás szinten tartására, illetve a fejlesztésére. Az ezt célzó képzések sikerét bizonyítja, hogy a napokban elnyerte a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai díjat a „Szervezeti és egyéni képességek fejlesztése” kategóriában.

Hazánkban a betöltendő állások száma évek óta folyamatosan növekszik, míg a potenciális dolgozók száma stagnál, illetve csökken. Ez erős versengést teremt a munkáltatók között a legtehetségesebb munkavállalók „kegyeiért”. Ilyen körülmények között azok a cégek lehetnek sikeresek, amelyek vonzó ajánlatokat tudnak felmutatni, és a hosszú távú megtartás érdekében az Y és Z generációnak különösen fontos tanulási, fejlődési lehetőséget is biztosítani tudják.

Az Investors in People Hungary (IIP) és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) a nemzetközi viszonylatban is legfigyelemreméltóbb HR-menedzsment megoldásokat díjazza. A kezdeményezést a két szervezet 2016-ban indította azzal a céllal, hogy követendő példákat állítson a hazai gazdaság szereplői elé, és elősegítse a legkiválóbb gyakorlatok megismertetését, terjesztését.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a humán erőforrás és a munkatársak által képviselt szaktudás vállalatunk legértékesebb vagyona. Éppen ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nálunk dolgozó tehetségeknek ideális munkakörülményeket és ígéretes karrierutat kínáljunk az ehhez szükséges fejlesztési programokkal együtt, és ezt szervesen integráljuk munkáltatói márkaépítési stratégiánkba. Nemrég költöztünk új irodaházba, ahol a legmodernebb rendszerek gondoskodnak a dolgozók komfortos munkavégzéséről. Az inspiráló környezet kialakításán túl pedig az évek alatt olyan átfogó képzési programot dolgoztunk ki számukra, amellyel a teljes munkavállalói kört elérjük. Büszkék vagyunk rá, hogy nem csupán házon belül van sikere a programnak, hanem egy külső szakmai szervezet is elismeréssel jutalmazta tevékenységünket” – mondta Veres Zsolt, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának országigazgatója.