2017. május 24.

Díjat nyert az Onet híralkalmazása

Összesen 115 döntős versenyzett a világ minden részéről a díjakért.

Az Onet 2016 októberében indította el mobilalkalmazását az Onet 4.0-t felolvasó (text-to-speech, TTS) technológiával, melynek segítségével a felhasználó az "Onet, olvass!" parancs bemondásával a híreket meg is hallgathatja. Ezt az innovatív elképzelést a DreamLab mérnökei valósították meg az Onet - RAS Polska Csoport technológiai központjában. Az alkalmazás bármilyen iOS- vagy Android-alapú okostelefonon vagy mobil készüléken futtatható.

Az Onet 4.0 az első olyan alkalmazás Lengyelországban, amely az egyedülálló TTS funkcióval is rendelkezik, és így képes bármely cikk felolvasására. A funkció az "Onet, olvass!" (Onet czytaj!) paranccsal aktiválható. Az alkalmazás másik újítása az Onet24 hírszolgáltatás hangos verziójához való hozzáférés. A hírszolgáltatás naponta többször automatikusan frissül, és minden új frissítés a legaktuálisabb lengyelországi, illetve külföldi fejleményekről számol be, követve az események kibontakozását. Ezzel az alkalmazás kielégíti az olyan ügyfelek igényeit, akik képben akarnak lenni az aktualitásokkal.

Az INMA Global Media Awards díjat 1937 óta ítéli oda az International News Media Association az innováció és brandfejlesztés terén megjelent legjobb megoldások elismerésére.

Összesen 115 döntős versenyzett a világ minden részéről a díjakért 20 kategóriában. Negyven díjnyertest választottak két csoportból, a globális és helyi brandek csoportjaiból.

Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media AG és az Onet - RAS Polska Csoport vezérigazgatója így nyilatkozott: "Elsősorban mélységes büszkeséggel töltenek el a lengyel csapat eredményei. Az Onet - RAS Polska Csoport az első lengyel kiadóvállalat, amelyet ilyen neves nemzetközi díjjal tüntettek ki egy mobil-alkalmazásért. Az Onet alkalmazással olyan eredményt értünk el, amely jó példája a kreativitásban és innovációban rejlő erősségünknek, és a világ ezen részén megerősíti pozíciónkat az egyik vezető digitális kiadóként.”

Jovan Protic, a Ringier Axel Springer Media AG digitális kiadásért felelős igazgatója és az Onet - RAS Polska Csoport operatív igazgatója a következőket mondta: "Világszínvonalú innovációról álmodtunk, és arról, hogy megváltoztassuk azt a módot, ahogy az emberek a hírszolgáltatások tartalmait fogyasztják. Úgy látszik sikerrel jártunk! A prioritás az volt, hogy a lehető legjobb híralkalmazást hozzuk létre úgy, hogy közben "aha" élményt is nyújtunk felhasználóinknak."

Aleksander Kutela, az Onet.pl vezérigazgatója így nyilatkozott: "Az Onet alkalmazás megerősíti brand ígéretünket, miszerint kiemelkedően innovatívak vagyunk és felhasználóinknak a legkényelmesebb módon nyújtunk hozzáférést hírekhez és szórakoztató tartalmakhoz. Az Onet már ma is a legnépszerűbb lengyel mobil eszközökön elérhető internetes szolgáltatás, és azt hiszem, hogy alkalmazásunk sikere csak tovább erősíti majd ezt a pozíciót."

Bartłomiej Pucek, az Onet - RAS Polska Csoport mobil és digitális projektekért felelős vezetője hozzátette: “Az alkalmazásnak meg kellett felelnie felhasználóink szükségleteinek és elvárásainak, mint amilyenek a legfrissebb hírek, a minőségi tartalmak, a gyors letöltődés és a videók. A felhasználói viselkedés kutatása során rájöttünk, hogy az egyik legfontosabb dolog az, hogy hírekkel szolgáljunk úton lévő felhasználóinknak, attól függetlenül, hogy tömegközlekedéssel vagy saját autójukkal ingáznak. Mivel a hírek fogyasztásának automatikusnak kell lennie ilyen körülmények között, úgy döntöttünk, hogy "aha" élményünk a hangvezérlés és az új sztorik felolvasása lesznek."