2019. november 08.

Díjazták a P&G Holy Grail projektjét

Elnyerte az általános fenntarthatósági trófeát 2019-re, és elismerést kapott a vállalat körkörös gazdasági modelljéért is.

A Holy Grail több vállalat közös projektje, amely a műanyaghulladék újrafeldolgozás és a nem megfelelő osztályozás gátjainak felszámolását célozza. A projektet a P&G fenntartható csomagolás szakértője Gian De Belder indította útjára 2017-ben az Ellen MacArthur Alapítvány új úttörő műanyag-gazdálkodási projektjének égisze alatt.

A projekt azt vizsgálta, hogy a csomagolás címkézése hogyan befolyásolja a pontosabb szétválogatást és segíti az újrafelhasználást a csomagolásba ültetett nyomjelzők és digitális vízjelek által. A pontosabb szétválogatás növelheti az újrafelhasznált anyagok mennyiségét, és javítja minőségüket is, melynek eredményeként több műanyag kerülhet vissza a piacra újra értéket teremtve, ahelyett, hogy hulladékként végezze lerakókban. A P&G és Holy Grail projektje ezért a programért kitüntetésben részesült a Packaging Europe Fenntarthatósági Versenyén, valamint díjat nyert Körkörös Gazdaság kategóriában is.

Az elmúlt három évben a P&G és partnerei rengeteg szakértelmet és energiát fektettek be a projektbe, hogy kifejlesszenek egy következetesebb és besorolhatóbb jelölési rendszert termékeik csomagolásán. Korábban minden egyes vállalat a saját jelzéseit alkalmazta, hogy azonosíthatók legyenek az újrahasználható csomagolások. Ez a rendszer csúszásokat idézett elő az újrafelhasználási folyamat során, és zavart idézett elő hulladékok újrahasznosításának rendszerében. A Holy Grail projekt a hulladék-újrahasznosító létesítmények intelligens szabályozásának köszönhetően megoldást kínál erre a problémára - írják.

Címkék: gazdaság p&g

2000 iskolatáska megtöltésében segít a Tesco

15 órája

A Tesco vásárlói augusztus 3. és szeptember 6. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! adománygyűjtő kampányát.