2013. április 03.

Díjazták a beszállítókat

Az „Év Kiváló Beszállítója” cím mellett számos elismeréssel jutalmazták a legalább 51%-ban magyar tulajdonú vállalkozásokat.

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület első alkalommal meghirdetett pályázatán az „Év Kiváló Beszállítója” cím mellett számos elismeréssel jutalmazták a legalább 51%-ban magyar tulajdonú vállalkozásokat.

A díjra több kategóriában pályázhattak a hazai szervezetek, mikro-, kis és közép méretben. Pályázni az EFQM (European Foundation for Quality Management) Kiválóság Modell kritérium rendszerére épülő önértékelési sablon kitöltésével és vevői ajánlásokkal lehetett.

A pályázók teljesítményét a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület szakértői a helyszíni szemléket követően értékelték, és két okleveles, három díjas elismerést adtak át, valamint egy vállalkozás, a Lakics Gépgyártó Kft. elnyerte az „Év Kiváló Beszállítója” díjat.

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM, Brüsszel) magyar nemzeti partnerszervezete. A Szövetség 12 alapító tag közös szándékaként alakult, és 2006. szeptember 1-én kezdte meg működését. Az alapítók célja, hogy a szervezet tevékenységével támogassa a gazdasági és társadalmi élet szereplőit, hozzájárulva fejlődésükhöz, sikereikhez. Magyar Beszállítók Kiválóság Díja is ezeket a célokat szolgálja azzal, hogy ráirányítja a figyelmet a példaértékű beszállítói gyakorlatokra, elismeri a kiemelkedő teljesítményt, feltárja az egyes vállalkozások esetében mindazokat a fejlesztési lehetőségeket, szükségszerűségeket, amelyek javítása a jövőbeni versenyképes működéshez elengedhetetlen.

„A Szövetség küldetése, hogy a hazai szervezetek kiváló működésének elérése érdekében minőségi és kiválósági díjakat hirdessen az európai követelményrendszerek figyelembe vételével. A Magyar Beszállítók Kiválóság Díját először 2012-ben hirdettük meg, és nemrégiben lezárult a pályázati folyamat, átadhattuk az elismeréseket a legkiválóbbaknak. A pályázat sikerét az idei évben szeretnénk megismételni, ezért 2013-ban újra meghirdetjük. Mindezzel azt a fő célunkat kívánjuk előmozdítani, hogy a magyarországi szervezeteket motiváljuk a korszerű szervezetfejlesztési, vezetési, minőségirányítási és hatékonyságnövelő módszerek alkalmazására, ösztönözzük őket, hogy törekedjenek a kiváló működésre.” – mondta Szabó Kálmán ügyvezető igazgató.

A Magyar Beszállítók Kiválóság Díja 2013-as pályázati kiírása már elérhető a Szövetség a Kiválóságért Egyesület honlapján. Az Egyesület nyitott minden olyan szervezet felé, amely elkötelezett a szervezeti kiválóság iránt, fontosnak tartja a folyamatos fejlődést, és jó tapasztalatait másokkal is megosztja.

 

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.