2017. július 07.

Dinnye roadshowt tart a SPAR

Több mint hétmillió kilogramm dinnyét forgalmazott az elmúlt évben a SPAR Magyarország, amely idén ennél is nagyobb keresletre számít.

„Az idei dinnyeszezonban is előnyben részesítjük a magyar gazdálkodókat, ezért az első hazai dinnye megjelenésekor azonnal felfüggesztjük az import beszerzését és friss hazai gyümölccsel töltjük fel a SPAR csoport összes üzletét. A jelenlegi trendek is azt mutatják, hogy a gazdálkodók is igyekeznek minél jobban kitolni az értékesítési szezont, ezt mi is figyelembe vesszük. Emellett a vásárlói visszajelzések is azt mutatják, hogy nagyon kedvelt a magyar dinnye, különösen a magszegény görögdinnye iránt nőtt meg jelentős mértékben a kereslet” - hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A SPAR Magyarország üzleteiben az elmúlt évben csaknem 7 millió kilogramm dinnyét értékesítettek, 15 százalékkal többet, mint a 2015-ös évben. Ennek nagy része, mintegy 5 millió kilogramm eladása a július és szeptember közötti szezonra esett.

A dinnyeszezon kezdetén a SPAR Magyarország idén is áruházi dinnyekóstolást szervez több Balaton környéki városban és a Velencei-tónál. A promóciós eseménysorozat első állomása 2017. július 6. és 9. között Szántódon lesz.