2019. december 06.

Dogfluencerek is beszálltak az aktivitásba

Kutyák és cicák örökbefogadása áll a CIB új kampányának középpontjában.

A CIB Bank számos magyar családnak segített az otthonteremtésben. A mostani kerek évfordulóhoz érve viszont azért indított kampányt, hogy a mátészalkai állatmenhelyen élő negyven négylábú kedvencnek segítsen szerető gazdit és otthont találni. Nem véletlen, hogy a bank kutyákat és macskákat segít ezzel a kezdeményezésével: 2017 óta minden reklámfilmjének főszereplője is egy kutya és egy cica, Brúnó és Della.

A bank reprezentatív kutatást is készített, melyből kiderült, hogy magyarok 70 százalékának van kutyája vagy macskája, és ez nem véletlen: a lakosság 77 százaléka szerint otthonosabb az a ház vagy lakás, amelyben élnek négylábúak is, és közel ugyanennyien gondolják úgy, hogy a kutyák és a macskák családtagok. Ráadásul azok közül, akiknél tervben van egy új házi kedvenc befogadása, sokan (40%) állatmenhelyről szeretnék beszerezni őket, különösen Budapesten erős ez a választás (47%). 61 százalékuk kutyát szeretne, 35 százalékuk pedig cicát.

Az örökbefogadás népszerűsítése érdekében a CIB bevetette két reklámarcát is, Brúnót és Dellát: a kutyus és a cica az ügy érdekében még a bank Facebook oldalának kezelését is átvette novemberben két napra, hogy posztoljanak és válaszokat adjanak az érdeklődők kérdéseire.

Munkájukat több ismert dogfluencer segítette, például Szabó Kimmel Tamás kutyája, Winston. A yorkshire terrier nem csupán saját gazdáját és családját méltatta, hanem egyenesen arra kérte az embereket, hogy fogadják örökbe nehezebb sorsú társait Mátészalkáról.

Az örökbefogadási kampány mellett a CIB Bank kupongyűjtő akciót is indított: a bankfiókjaiba látogatók névre szólóan bedobhatják a kupongyűjtő dobozba az állatok bemutatkozóját tartalmazó szórólapban található ételkuponokat, és azt is ráírhatják, hogy melyik kisállatnak szeretnének ételt adományozni. A bank a leadott kuponok mennyiségének megfelelő, összesen maximum 500 000 forint értékű ételadománnyal segíti a mátészalkai Összefogás az Állatokért Alapítványt.

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.