2012. március 23.

Döntöttek a legbarátságosabb szállodákról

Az Év Legbarátságosabb Szállodája 2011 versenyen az utazók arról szavazhattak, hogy mely magyarországi szálláshelyek voltak a legfigyelmesebbek a múlt évben.

Az 50 vendégszobánál kisebb szállodák közül Az Év Legbarátságosabb Szállodája a Kék Duna Wellness Hotel lett 10 375 szavazattal, míg az 51 szobánál nagyobb vendéglátóhelyek kategóriájában a MenDan Thermal Hotel & Aqualand**** állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A szálloda 11 420 voksot „zsebelt be” a két hónapig tartó megmérettetés alatt.

Kiélezett versenyben az első helyezettel, az 50 szobánál kisebb szállodák közül a Hétkúti Wellness Hotel**** lett a második (10 040 szavazat), a bronzérmet a Polgár Pince Panzió vitte el 6 792 utazó döntése alapján.

A nagy szállodák versenyében (51 szobánál nagyobb kategória) 7 085 vokssal második helyen végzett a Hotel Karos Spa****superior, a harmadik helyért vívott izgalmas hajrában a Hotel Eger***superior&Park**** diadalmaskodott (4 568 szavazat).

A második ízben megrendezett versenyen több mint 94 ezer Facebook-szavazó döntötte el, melyek a legjobb hazai hotelek. „A versennyel idén is a hazai turizmus erősítése, a szállodaipar és a vendéglátás „imidzsének” javítása volt a célunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ha az utazni vágyók megtapasztalják az odafigyelést, akkor sokan választják a belföldi hoteleket, a külföldi utazás helyett. Azt gondolom, hogy ezt a célt az ez évi versenyben is bőven elértük.” – mondta Csobota-Kis Árpád, a verseny ötletgazdája, a Barátságos Szállodák Nagykövete.

"Egyébként a kezdeményezés mellé állt több médiaszemélyiség is: így Südi Iringó táncművész, vagy Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is. Az idei versenyben sok marketing, és innováció is helyet kapott, az utazókkal történő kommunikáció legfőbb felülete pedig a Facebook és a blogunk volt ” – fogalmazott Balla-Seethaler Tamás, marketing igazgató.

Az elismeréseket a szállodák ünnepélyes díjátadó keretében vehetik át április 2-án, Budapesten. Az eseményt az utazók online, élő közvetítés segítségével követhetik nyomon.

A barátságos szállodák megismertetése egyébként a verseny zárásával még nem fejeződött be: a szervezők hamarosan hírportált és több önálló weboldalt is indítanak a hazai turizmus fejlődése érdekében.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.