2012. március 23.

Döntöttek a legbarátságosabb szállodákról

Az Év Legbarátságosabb Szállodája 2011 versenyen az utazók arról szavazhattak, hogy mely magyarországi szálláshelyek voltak a legfigyelmesebbek a múlt évben.

Az 50 vendégszobánál kisebb szállodák közül Az Év Legbarátságosabb Szállodája a Kék Duna Wellness Hotel lett 10 375 szavazattal, míg az 51 szobánál nagyobb vendéglátóhelyek kategóriájában a MenDan Thermal Hotel & Aqualand**** állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A szálloda 11 420 voksot „zsebelt be” a két hónapig tartó megmérettetés alatt.

Kiélezett versenyben az első helyezettel, az 50 szobánál kisebb szállodák közül a Hétkúti Wellness Hotel**** lett a második (10 040 szavazat), a bronzérmet a Polgár Pince Panzió vitte el 6 792 utazó döntése alapján.

A nagy szállodák versenyében (51 szobánál nagyobb kategória) 7 085 vokssal második helyen végzett a Hotel Karos Spa****superior, a harmadik helyért vívott izgalmas hajrában a Hotel Eger***superior&Park**** diadalmaskodott (4 568 szavazat).

A második ízben megrendezett versenyen több mint 94 ezer Facebook-szavazó döntötte el, melyek a legjobb hazai hotelek. „A versennyel idén is a hazai turizmus erősítése, a szállodaipar és a vendéglátás „imidzsének” javítása volt a célunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ha az utazni vágyók megtapasztalják az odafigyelést, akkor sokan választják a belföldi hoteleket, a külföldi utazás helyett. Azt gondolom, hogy ezt a célt az ez évi versenyben is bőven elértük.” – mondta Csobota-Kis Árpád, a verseny ötletgazdája, a Barátságos Szállodák Nagykövete.

"Egyébként a kezdeményezés mellé állt több médiaszemélyiség is: így Südi Iringó táncművész, vagy Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is. Az idei versenyben sok marketing, és innováció is helyet kapott, az utazókkal történő kommunikáció legfőbb felülete pedig a Facebook és a blogunk volt ” – fogalmazott Balla-Seethaler Tamás, marketing igazgató.

Az elismeréseket a szállodák ünnepélyes díjátadó keretében vehetik át április 2-án, Budapesten. Az eseményt az utazók online, élő közvetítés segítségével követhetik nyomon.

A barátságos szállodák megismertetése egyébként a verseny zárásával még nem fejeződött be: a szervezők hamarosan hírportált és több önálló weboldalt is indítanak a hazai turizmus fejlődése érdekében.