2016. július 04.

Dupla szemesztert indít az IMEC

Szeptemberétől indul az Independent Media Education (IMEC)″dupla” képzési szezonja. Azaz ismét lesz a tavaszi marketingkommunikációs és a korábbi PR kommunikációs képzés.

A nemrég oklevélátadással zárult tavaszi marketingkommunikációs és a korábbi PR kommunikációs képzések sikerére alapozva az IMEC ősztől mindkét témában indít kurzust és ez alkalommal már mindkettőt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékével együttműködésben.

A tavaszi időszak több újdonsággal is szolgált a képzés struktúráját tekintve. A Budapesti Corvinus Egyetemet követően most az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke volt az IMEC szakmai partnere, úgy, hogy nemcsak bekapcsolódott a szakmai munkába, de szabadon választható, kreditpontos, vizsgával záruló tárgyként kínálta a képzést hallgatói számára. A képzésre több mint 70 hallgató jelentkezett, akik közül - egy előszűrést követően ösztöndíjasként - végül 12 diák vehetett részt a kurzuson. Másik újdonság az opcionális vizsga bevezetése volt, amellyel a résztvevők több mint fele élt. Ők nem csupán minősített oklevelet kaptak, de egyben az IMEC együttműködő partnere, a Magyar Reklámszövetség tagjává is váltak.

Közleményükben további újdonságként említik, hogy az IMEC elindította gyakornoki és álláslehetőségeket kínáló programját is, valamint a hallgatóknak lehetőségük nyílt látogatásra és konzultációra is néhány együttműködő partnernél. A résztvevők látogatást tehettek például a Saatchi & Saatchi budapesti irodájában, illetve reklámfilm és videoklip forgatáson vehettek részt Galler András “Indián” jóvoltából.

Most először hirdette meg az IMEC az “előadói ösztöndíjat” hátrányos helyzetű, tehetséges diákok számára. A díjat előadók finanszírozzák: az ösztöndíjat az ősszel induló két kurzusra vonatkozóan is meghirdetik.

A pozitív visszajelzések alapján Liptay Gabriella alapítótársammal úgy döntöttünk, hogy ősztől párhuzamosan indítjuk el a PR kommunikációs és a marketingkommunikációs képzést. Nagyon örülünk annak, hogy az IMEC sokak számára mára már nem csak egy egyszer elvégzett kurzussá vált, de létrejött egy igen aktív, több mint 160 főből álló “alumni” csoport, akik közül sokan jönnek el hozzánk újra. Nagy köszönet illeti dr. Hammer Ferenc tanszékvezetőt, aki lehetővé tett egy olyan egyedülálló, példaértékű együttműködést, amelynek keretén belül mód van az egyetemi szféra és a szakmai-gyakorlati élet közelítésére - idézi a közlemény B. Csejtei Ildikót, az IMEC társalapítóját.