Szalay Dániel 2013. július 02.

Durrantott a Vodafone Magyarország

Nagyszabású szabadtéri eseményt szervezett a Vodafone Magyarország a budapesti Erzsébet térre. Itt tudtuk meg azt is, hogy lecserélték a PR-cégüket.

Nagyszabású szabadtéri eseményt szervezett a Vodafone Magyarország a budapesti Erzsébet térre. Itt tudtuk meg azt is, hogy néhány napja lecserélték a PR-ügynökségüket. Egyébként a Telenor és a Magyar Telekom is épp mostanában tendereztet.

Néhány órára vidámabb arcát mutatta tegnap a sajtóban mostanában inkább a telefonadó, a frekvenciaügyek és a veszteségek miatt felmerült esetleges államosítással összefüggő sajtóbeli találgatások kapcsán szereplő Vodafone Magyarország, mely ajándék telefonokkal és ingyenes koncerttel csábította a helyszínre az embereket.

12 ezer lufit engedtek le - Fotó: Szalay Dániel
12 ezer lufit engedtek le - Fotó: Szalay Dániel

A telco vállalat több mint 12 ezer lufival várta hétfőn délután az Erzsébet térre látogató érdeklődőket, hogy a délben bemutatott új,1 GB-os havi mobilinternet kerettel érkező feltöltőkártyás csomagját és saját márkás okostelefonját, a Vodafone Smart Mini okostelefont népszerűsítse. Az 1 Giga Buli rendezvényen mintegy 500-an vettek részt, hogy a felülről rájuk szórt lufikat a lábukkal a tűzijátékokra emlékeztető zaj kíséretében szétdurrantsák abban a reményben, hogy ők találják meg a 70 darab ajándék Vodafone Smart Mini okostelefon átvételére jogosító szelvényt.

Tájkép csata után
Tájkép csata után

A tinilányok nagy örömére ezután pedig a körükben mostanában oly felkapott Carbonfools zenekar ingyenes koncertje következett. Az eseményen – amit a nyár egyik legnagyobb „durranásaként” harangoztak be (utalva a lufik robajára) - azt hangoztatta a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese, hogy az 1 GB-os adatforgalmi keret meghaladja a magyarországi mobilinternet használók átlagos havi adatforgalmát, így bőségesen elegendő lehet egy hónapra levelezéshez, weboldalak olvasásához és akár számos dal meghallgatásához is. Alexandre Froment-Curtil véleménye szerint a magyar piacról eddig nagyon hiányzott egy olyan kombinált ajánlat, amellyel egyszerre lehet versenyképes áron hozzájutni egy kiemelkedően magas adatkerettel rendelkező feltöltőkártyás csomaghoz és egy korszerű okostelefonhoz, ám a Vodafone Smart Mini és a VitaMAX Prémium Perc&Net együttese azonban ilyen. Alexandre Froment-Curtil hozzátette: „A Vodafone ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarországon is mind többen megismerjék az okostelefonok és a mobilinternetezés világát – természetesen a Vodafone Magyarország hálózatán, amely európai viszonylatban is az egyik legkiterjedtebb és legmegbízhatóbb mobilinternet hálózat.”

PR-ügynökség csere

A Vodafone egyébként a rendezvényre már egy új PR partner közreműködésével invitálta meg az újságírókat. A napokban kihirdetett meghívásos vodafone-os PR-tendert ugyanis nem az eddigi cég, az Eurolex, hanem a Márton György - az egykori Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivői feladatait hosszú éveken át ellátó távközlési és kommunikációs szakember, egyben a Telefonközpont blog bloggerének – többségi tulajdonában lévő TKP Consulting Kft. nyerte el.

Hogy az Eurolex ne maradjon távközlési szektorbeli ügyfél nélkül, információink szerint a kommunikációs cég is elindult a Telenor Magyarország ügynökségi tenderén.

A piacon egyébként további mozgások is várhatók. Úgy tudjuk, hogy épp mostanában zajlik egy meghívásos tender a Magyar Telekomnál is.

A cikk szerzője Szalay Dániel

Nézze meg Szalay Dániel teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.