Szalay Dániel 2013. július 02.

Durrantott a Vodafone Magyarország

Nagyszabású szabadtéri eseményt szervezett a Vodafone Magyarország a budapesti Erzsébet térre. Itt tudtuk meg azt is, hogy lecserélték a PR-cégüket.

Nagyszabású szabadtéri eseményt szervezett a Vodafone Magyarország a budapesti Erzsébet térre. Itt tudtuk meg azt is, hogy néhány napja lecserélték a PR-ügynökségüket. Egyébként a Telenor és a Magyar Telekom is épp mostanában tendereztet.

Néhány órára vidámabb arcát mutatta tegnap a sajtóban mostanában inkább a telefonadó, a frekvenciaügyek és a veszteségek miatt felmerült esetleges államosítással összefüggő sajtóbeli találgatások kapcsán szereplő Vodafone Magyarország, mely ajándék telefonokkal és ingyenes koncerttel csábította a helyszínre az embereket.

12 ezer lufit engedtek le - Fotó: Szalay Dániel
12 ezer lufit engedtek le - Fotó: Szalay Dániel

A telco vállalat több mint 12 ezer lufival várta hétfőn délután az Erzsébet térre látogató érdeklődőket, hogy a délben bemutatott új,1 GB-os havi mobilinternet kerettel érkező feltöltőkártyás csomagját és saját márkás okostelefonját, a Vodafone Smart Mini okostelefont népszerűsítse. Az 1 Giga Buli rendezvényen mintegy 500-an vettek részt, hogy a felülről rájuk szórt lufikat a lábukkal a tűzijátékokra emlékeztető zaj kíséretében szétdurrantsák abban a reményben, hogy ők találják meg a 70 darab ajándék Vodafone Smart Mini okostelefon átvételére jogosító szelvényt.

Tájkép csata után
Tájkép csata után

A tinilányok nagy örömére ezután pedig a körükben mostanában oly felkapott Carbonfools zenekar ingyenes koncertje következett. Az eseményen – amit a nyár egyik legnagyobb „durranásaként” harangoztak be (utalva a lufik robajára) - azt hangoztatta a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese, hogy az 1 GB-os adatforgalmi keret meghaladja a magyarországi mobilinternet használók átlagos havi adatforgalmát, így bőségesen elegendő lehet egy hónapra levelezéshez, weboldalak olvasásához és akár számos dal meghallgatásához is. Alexandre Froment-Curtil véleménye szerint a magyar piacról eddig nagyon hiányzott egy olyan kombinált ajánlat, amellyel egyszerre lehet versenyképes áron hozzájutni egy kiemelkedően magas adatkerettel rendelkező feltöltőkártyás csomaghoz és egy korszerű okostelefonhoz, ám a Vodafone Smart Mini és a VitaMAX Prémium Perc&Net együttese azonban ilyen. Alexandre Froment-Curtil hozzátette: „A Vodafone ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarországon is mind többen megismerjék az okostelefonok és a mobilinternetezés világát – természetesen a Vodafone Magyarország hálózatán, amely európai viszonylatban is az egyik legkiterjedtebb és legmegbízhatóbb mobilinternet hálózat.”

PR-ügynökség csere

A Vodafone egyébként a rendezvényre már egy új PR partner közreműködésével invitálta meg az újságírókat. A napokban kihirdetett meghívásos vodafone-os PR-tendert ugyanis nem az eddigi cég, az Eurolex, hanem a Márton György - az egykori Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivői feladatait hosszú éveken át ellátó távközlési és kommunikációs szakember, egyben a Telefonközpont blog bloggerének – többségi tulajdonában lévő TKP Consulting Kft. nyerte el.

Hogy az Eurolex ne maradjon távközlési szektorbeli ügyfél nélkül, információink szerint a kommunikációs cég is elindult a Telenor Magyarország ügynökségi tenderén.

A piacon egyébként további mozgások is várhatók. Úgy tudjuk, hogy épp mostanában zajlik egy meghívásos tender a Magyar Telekomnál is.

A cikk szerzője Szalay Dániel

Nézze meg Szalay Dániel teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.


Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.