2016. március 04.

E-sport bajnokságot közvetít a Telenor MyTV

Élőben követhető a sokezres tömeget megmozgató MyTV League of Legends Kupa.

A hazai mobil- és tévészolgáltatók közül elsőként a Telenor szervez élő e-sport közvetítést. A hétvégén, március 5-6-án kerül sor a MyTV League of Legends Kupa döntőmérkőzéseire, amelyeket a Telenor MyTV szolgáltatásán ingyen lehet követni számítógépen és mobileszközökön egyaránt, a kapcsolódó hipernetes adatforgalom a telenorosok számára ingyenes.

A League of Legends (LoL) napjaink legnézettebb és egyik legnépszerűbb videojátéka, amelyet játékmenetéből adódóan rengetegen e-sportként is űznek. Online csatamezőin ötfős csapatok mérkőznek egymással „mágikus kapcsolaton” keresztül irányított hőseik bőrébe bújva. A világháló mellett a világ nagyvárosainak sportcsarnokaiban megrendezett, dollármilliós nagyságrendű pénzdíjakért zajló kupák közvetítéseit világszerte emberek tízmilliói figyelik az interneten, illetve a stadionok óriáskivetítőin.

„A Telenor folyamatosan nyomon követi ügyfelei szokásait, érdeklődési körét, így próbálunk minél jobban megfelelni igényeiknek. Ennek érdekében és a ránk jellemző újító szándékkal hoztuk létre a MyTV League of Legends Kupát, amellyel a játékok iránt érdeklődő, aktívan internetező közösség számára kínálunk új platformot, a MyTV-t. Az első alkalommal megrendezésre kerülő kupát a sportág valamennyi rajongója ingyenesen követheti a szolgáltatáson belül, a telenorosok számára pedig a nyár végéig meghirdetett akciónk keretében ingyenes a kapcsolódó mobil adatforgalom is” – mondta Horváth Norbert, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A Telenor MyTV League of Legends Kupájának közvetítése szombaton és vasárnap is délben kezdődik, és várhatóan este nyolc órakor fejeződik be. A hétvége során a jelentkező 32 csapat legfontosabb 8 ütközetét lehet majd végigizgulni a vasárnapi döntőig.

Mindegyik mérkőzést a Magyar LCS Csapat fogja közvetíteni a MyTV-n Német „Pierce” Ákos kommentálásával, akinek magyarázatai az e-sportokkal még csak most ismerkedők számára is megkönnyítik a játéktérben rendkívül gyorsan zajló események megértését.

A hétvégén a BarCraft2 e-sport Bárban közönségtalálkozón is részt vehetnek a játék szerelmesei.