2017. szeptember 26.

Egy hónapig látogatható a World Press Photo kiállítás

Idén a Canon Hungária gyakorlati workshopot is tart a kiállítás helyszínén, melyre profi és amatőr fotósokat egyaránt vár.

A pontos tájékoztatás létfontosságú felgyorsult világunkban. A World Press Photo Alapítvány 1955 óta azon dolgozik, hogy az emberek szabadon kifejezhessék magukat és a minőségi vizuális tudósítások segítségével minél részletesebben megismerjék az őket körülvevő történéseket. Régóta ismert idézet: "Egy kép többet mond ezer szónál."

Agyunk nyegven százaléka a látással foglalkozik, az információ képek által így jut el hozzánk a leggyorsabban. Az újságírásnak és a történetek dokumentációjának elemi része az írás maga, melynek elkészítése és értelmezése természeténél fogva egyaránt hosszabb időt vesz igénybe. A dinamikus eseményeket vagy a szem által érzékelhető árnyalatnyi részleteket a fényképezés képes azonnal és hitelesen megörökíteni.

A szabad történetrögzítés, történetmesélés és ezek szabad megismerése az, amelyek támogatása iránt elkötelezett Canon folyamatosan fejleszti eszközeit, technológiáját. A tárlatot látogatók a kiváló képek által inspirációt kapnak tanulmányaikhoz, munkájukhoz vagy csak egyszerűen a képek pillanataiban elmerülve átléphetnek az élet egy másik dimenziójába.

Érdemes részt venni a World Press Photo pályázatán. A zsűri által legjobbnak ítélt kép alkotója rendkívül értékes jutalmat nyer: a legújabb technológiával felszerelt Canon fényképezőgépet és tartozékait. A kiállításba válogatott pályaműveket és készítőit széles körben megismerik és elismerik, nemzetközi színtéren. A Canon Hungária a kiállítás kapcsán annak helyszínén, a Néprajzi Múzeumban szervez workshopot fotográfiát hallgató diákok és érdeklődő amatőr fotósok részére, ahol gyakorlati tanácsokat, szakmai inspirációt és az új gépek, objektívek és használatuk technikájának részletes megismerésének lehetőségét kínálja. Magyarország mindig is büszke lehetett fotográfusaira, akik évtizedekre visszamenően is kiemelkedő alkotásokkal gazdagították a világ fotó albumát. Ezzel a workshoppal is eme tehetség további gondozása a Canon célja.

Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

7 órája

Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit egy különleges kétnapos fesztiválon 2019. február 23-án és 24-én Budapesten.