2014. május 13.

Egyberánt a Vodafone

Pár hónappal németországi nagybevásárlása után máris láthatóvá vált, mit tett helyi szolgáltatásai összefésüléséért a társaság.

Pár hónappal németországi nagybevásárlása után máris láthatóvá vált, mit tett helyi szolgáltatásai összefésüléséért a társaság.

A tavaly ősszel jóváhagyott felvásárlás lezárulta óta ez az első eset, hogy közös márkával lép piacra a Vodafone és a Kabel Deutschland (KD): a Zuhause (Odahaza) névre hallgató csomag internet-, telefon- és tévé-szolgáltatást is magában foglal. Az alapjában véve a KD profiljába tartozó opciót a 200 saját üzlet mellett háromszor ennyi Voda-shopban is kínálják az ügyfeleknek a sajtóhírek szerint.

Mint arról akkor portálunk is beszámolt, a Vodafone a KD papírjainak 76,48 százalékát szerezte meg tavaly. Ez – a kínált 87 eurós árfolyam mellett – 7,7 milliárd euróra árazza be a pakettet. Az uniós versenyfelügyelet meglátása szerint a két társaság tevékenysége legnagyobbrészt kiegészíti egymást, ahol pedig mindkét cég jelen van, ott a brit mobilszolgáltató részesedése oly csekély, hogy az összeolvadás nem befolyásolja érdemben a piaci viszonyokat.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)