2016. június 30.

„Egyenesen a Sundance Filmfesztiválról”

A magyar nézőkhöz is eljutnak a friss díjnyertes filmek a Sundance Channel műsorán.

A független filmek legnagyobb nemzetközi seregszemléjének öt díjnyertes filmjét tűzi műsorára július hónap során a Sundance Channel. A hónap minden vasárnapján 22 órai kezdettel vetített, „Egyenesen a Sundance Filmfesztiválról” című műsorfolyam során a nézők betekintést nyerhetnek az idei versenyprogram sokszínű felhozatalába.

A sokszorosan díjnyertes filmek többek között argentin, uruguayi, ír, luxemburgi és amerikai filmkészítők munkái. A játék-, illetve (ál)dokumentumfilmek olyan örök témákat dolgoznak fel, mint az anyaság, az elhagyatottság, a felnőtté válás vagy a valahová tartozás. A filmek egyszerre szórakoztatnak és gondolkodtatnak el, tartalmas időtöltést nyújtanak a nézőnek.

A versenyfilmek mellett július 24-én 21:45 órai kezdéssel a csatorna exkluzív interjút sugároz a csatorna és a fesztivál legendás alapítójával, a színész, író, rendező Robert Redforddal. A több évtizedes karrierről és természetesen a fesztiválról szóló interjúban a néző közelebbi képet kap a filmgyártás élő legendájának víziójáról, hogy a kreatív hangok ne csak a művészfilmekben, de a „mainstream” alkotásokban is megjelenhessenek. Ez a Sundance mozgalom missziója.

Címkék: film sundance

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.