2012. február 20.

Egyesül a Libri Csoport és a Port.hu

Több éves együttműködést követően többségi tulajdont szerzett a Libri Csoport a PORT.hu-ban.

Több éves együttműködést követően többségi tulajdont szerzett a Libri Csoport a PORT.hu-ban.

Többségi tulajdont szerzett a Libri Csoport a Port.hu-ban - közölte a két cég, melyek a lépéstől hatékonyabb működést várnak a hazai és regionális kulturális- és médiaportfoliójukban.

A Port.hu 16 éve van jelen a piacon. A portál mára több mint 200 tévécsatornáról, mintegy 100 ezer filmről, 10 ezer étteremről és évi 3 ezer fesztiválról, eseményről ad tájékoztatást. A Libri csoport zászlóshajója, a 20 éves Libri Könyvkereskedelmi Kft. mintegy 400 főt foglalkoztat. 34 üzlettel, internetes áruházzal, nyolcmilliárd forint feletti éves forgalommal bír, és évi 1,6 millió vásárlót szolgál ki.

A most létrejövő kulturális- és médiacsoport stratégiai irányítását a Libri Csoport tulajdonosa, Balogh Ákos; a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezetője Walitschek Csilla és a Port.hu alapítója, Veszelovszki Zsolt gyakorolják. A Libri Csoport képviseletét a Port.hu vezetésében a tulajdonosok oldaláról a Libri ügyvezetője látja el.

"A Libri és a PORT.hu egyesülése nyomán egy olyan kulturális teret szeretnénk létrehozni, amely döntően járul hozzá az egyre inkább felértékelődő minőségi időtöltéshez. Személyes érdeklődésem központjában is ez áll, jól kapcsolódik a Libri stratégiai elképzeléseihez és az eddigi kulturális befektetéseimmel is összhangban van. Ezért döntöttem úgy, hogy többségi tulajdonhoz juttatom a Librit a PORT.hu-ban" – mondta a döntés hátteréről Balogh Ákos, a Libri Csoport többségi tulajdonosa.

"Az együttműködés segítségünkre lesz annak a jövőképnek a megvalósításában, miszerint a Libri napjaink fejlődésével lépést tartó élményszállítóvá váljon vásárlói számára. A Libri nem csupán a könyvekben látja a jövőt, hanem e termékkört bővítve más, a kultúrával kapcsolatos szolgáltatások piacára is szeretne belépni. E folyamatban kitűnő partner a Port.hu" – nyilatkozta Walitschek Csilla, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

"A PORT.hu ezzel a lépéssel egy magasabb minőségi kategóriába lép, hiszen olyan újdonságokat tudunk a Libri segítségével létrehozni, amelyeket már mi is szerettünk volna a látogatóinknak elérhetővé tenni az oldalunkon. A Libri professzionális működése és könyves szakértelme dinamizmust hoz a Port működésébe is – tette hozzá Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója.